Krievijas miljardieri grasās apstrīdēt Eiropas Savienības sankcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Krievijas miljardieri Mihails Frīdmans un Pjotrs Avens paziņojuši, ka apstrīdēs "viltīgās un nepamatotās" Eiropas Savienības (ES) sankcijas, kas noteiktas par Krievijas iebrukumu Ukrainā, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

ES pirmdien noteica sankcijas gan Frīdmanam, gan Avenam, kā arī desmitiem citu Krievijas sabiedrībā ievērojamu cilvēku. Tāpat ES paziņoja, ka "Avens ir viens no Vladimiram Putinam tuvākajiem oligarhiem" un ka Frīdmans tiek "saukts par galveno Krievijas finansistu un Putina tuvākā loka atbalstītāju".

"Mihails Frīdmans un Pjotrs Avens ir dziļi šokēti par ES regulā minētajiem acīmredzami nepatiesajiem apgalvojumiem, uz kuru pamata ir īstenotas sankcijas," teikts uzņēmēju paziņojumā.

Viņi arī norādīja, ka ar visiem iespējamajiem līdzekļiem apstrīdēs sankciju, pēc viņu teiktā, "vājo pamatojumu". Šādas rīcības mērķis būšot "novērst nepamatotu un nevajadzīgu kaitējumu to daudzo darbinieku, klientu, partneru un citu ieinteresēto pušu labklājībai, kā arī uzņēmumiem, ko viņi kopā ar partneriem ir izveidojuši pēdējo 25 gadu laikā".

Avens uzsvēra, ka no ES puses esot nepareizi apgalvot, ka viņš ir Krievijas enerģētikas uzņēmuma "Rosneft" izpilddirektora Igora Sečina "īpaši tuvs personīgais draugs". Arī Frīdmans noliedza "ciešu saišu uzturēšanu" ar Vladimira Putina režīmu.

Abi miljardieri norādīja, ka apgalvojumi, ka viņi "ir neoficiāli Krievijas valdības vēstneši" vai ka viņi ir atbalstījuši tos Krievijas lēmumu pieņēmējus, kuri ir atbildīgi par Ukrainas destabilizāciju, vai guvuši labumu no tiem, nav patiesi.

"Tie ir ļaunprātīgi un apzināti meli – pavisam vienkārši, vēsturisku fantāziju un sazvērestības teoriju produkts, ko izsapņojušas privātpersonas ar saviem personīgiem mērķiem," apgalvoja abi uzņēmēji.

Tāpat viņi sacīja, ka sankciju izvēršanai pret abiem, pamatojoties uz nepierādītām un ļaunprātīgām tenkām, nebūšot nekādas ietekmes uz Krievijas rīcību Ukrainā, jo Avenam un Frīdmanam neesot nekādas finansiālas vai politiskas attiecības ar Putinu vai Kremli.

KONTEKSTS:

Stājušās spēkā ES papildu sankcijas pret Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātām amatpersonām, oligarhiem un propagandistiem. Bloka "melnais saraksts" papildināts ar 26 fiziskām personām un sankcijām pakļauto cilvēku skaits pieaudzis līdz 696.

Starp šīm personām ir ar Latviju saistītais miljardieris Pjotrs Avens, kompāniju "Rosņeftj" un "Transņeftj" vadītāji, vicepremjers, satiksmes un būvniecības ministri. Sankcijas noteiktas arī Putina preses sekretāram Dmitrijam Peskovam un vairākiem Kremļa propagandistiem.

Virkne rietumuvalstu sankcijas Krievijai noteikušas saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti