Krievijas kodoluzņēmumam «Rosatom» joprojām izdodas izvairīties no sankcijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lai gan Eiropas Savienība un Amerikas Savienotās Valstis noteikušas dažāda veida sankcijas pret Maskavu un lēmušas mazināt atkarību no Krievijas energoresursiem, tomēr sankciju sarakstos joprojām nav atrodams Krievijas valsts kodolenerģijas gigants “Rosatom”.

Krievijas kodoluzņēmumam «Rosatom» joprojām izdodas izvairīties no sankcijām
00:00 / 00:29
Lejuplādēt

Tas noticis neskatoties uz jau februārī sagatavoto Ukrainas aktīvistu un nevalstisko organizāciju aicinājumu iekļaut uzņēmumu melnajā sarakstā un aizliegt kodoldegvielas importu no Krievijas.

“Rosatom” ir liela loma globālajā kodolreaktoru un kodoldegvielas biznesā. Bet no 439 kodolreaktoriem, kas pērn darbojās visā pasaulē, 38 atradās Krievijā, vēl 42 tika izgatavoti ar Krievijas kodolreaktoru tehnoloģiju, bet vēl 15 tika būvēti ar Krievijas tehnoloģiju.

Ukrainas nevalstiskās organizācijas “Ekodia” enerģētikas politikas analītiķe Oksana Anaņjeva skaidroja, ka viens no iemesliem sankciju nenoteikšanai pret “Rosatom” noteikti ir lielā atkarība no urāna un kodoldegvielas.

Lielākā daļa no 32 valstīm, kas izmanto kodolenerģiju, kādā savas kodoldegvielas piegādes ķēdes daļā paļaujas uz Krieviju.

Eiropai un Savienotajām Valstīm kodolenerģija ir arī ļoti būtisks elements pārejā uz zaļo enerģiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti