Krievijas ekonomikas ministrs: Rubļa kurss neatbilst ekonomiskajiem apstākļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas ekonomikas attīstības ministrs Aleksejs Uļukajevs uzskata, ka rubļa kurss, kurš otrdien strauji samazinājies un trešdien turpina drudžaini svārstīties, pašlaik neatbilst ekonomikas apstākļiem, ziņo aģentūra „Finmarket.ru”.

 „Mēs uzskatām, ka rubļa kurss pašlaik neatbilst fundamentāliem ekonomiskiem apstākļiem, un ir redzams, ka tas „atraujas” no dinamikas, no naftas cenu konjunktūras,” sacījis ministrs pēc rubļa kursam veltītas sanāksmes pie premjera Dmitrija Medvedeva.

Pēc ministra teiktā, rubļa kursu ietekmē „tirgus dalībnieku aprēķini un gaidas”. Viņš sprieda, ka valdība var dot precīzākus orientierus tirgus dalībniekiem ar valūtas likviditātes pasākumu palīdzību.

Viņš gan atzina, ka naktī uz otrdienu Centrālās bankas pieņemtais lēmums būtiski palielināt bāzes likmes, bija novēlots.

„Pēc kara visi gudri. Protams, ka vajadzēja ātrāk celt,” sacīja ministrs.

Viņš uzvēra, ka tas ir atbildīgs solis, un, ja šim solim sekos arī citi pasākumu, tad uz rezultātu nebūs ilgi jāgaida. Viņš atklāja, ka sanāksmē pie premjera netika apspriesta valūtas kontrolēšana, bet gan pasākumi, kas normalizēs līdzsvaru starp pieprasījumu pēc ārvalstu valūtas un piedāvājumu.

Tikmēr Centrālā banka aicinājusi komercbankas pasludināt moratoriju un līdz 2016.gadam neieviest maksimālas likmes patēriņa kredītiem.

Otrdien Maskavas biržā dolārs un eiro turpināja augt, rubļa kurss nokrita  līdz 80 rubļiem par dolāru un 100 rubļiem par eiro.  Līdz vakara rublis nedaudz atguva pozīcijas, bet trešdienas rītā rubļa kurss atkal svārstījās, un priekšpusdienā dolārs sasniedza 67,78 rubļus, bet eiro – 84,2 rubļus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti