Krievijai pēc «Nokia» un «Ericsson» aiziešanas no tirgus draud atgriešanās pie 90. gadu mobilo sakaru kvalitātes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Mobilo sakaru tehnoloģiju tirgus līderi "Nokia" un "Ericsson" līdz gada beigām plāno pabeigt aiziešanu no Krievijas tirgus, tādējādi Krievija riskē piedzīvot ievērojamu mobilo sakaru kvalitātes pasliktināšanos, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Aģentūras aptaujātie avoti atzina, ka mobilo sakaru lietotājiem Krievijā nāksies samierināties ar lēnāku mobilo internetu, pārtrūkušiem zvaniem un citām neērtībām.

"Nokia" un "Ericsson" piegādāja līdz pat 50% Krievijā uzstādīto mobilo sakaru bāzes staciju, bet pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šie uzņēmumi nolēma aiziet no Krievijas tirgus.

"Mūsu aiziešana tiks pabeigta. Mēs vairs neko nepiegādāsim Krievijai," pavēstīja "Nokia" prezidents Peka Lundmarks.

Krievija cer uz Ķīnas telekomunikāciju milzi "Huawei", kas kontrolē vairāk nekā trešdaļu no Krievijas tirgus, taču Ķīnas uzņēmums sola tikai uzturēt esošās tehnoloģijas, bet atteicies piegādāt jaunas, ziņo "Reuters".

Krievijas valdība uzdevusi nodrošināt moderno mobilo sakaru tehnoloģiju ražošanu Krievijā, taču eksperti norāda, ka Krievija šajā jomā varētu par vismaz vienu paaudzi atpalikt no pārējās pasaules, kas jau attīsta 5G tehnoloģijas.

"Ja šī situācija turpināsies gadiem ilgi, Krievijas mobilo sakaru tīkli pārklājuma ziņā varētu atgriezties 90. gadu beigu līmenī, kad pārklājums bija pieejams tikai lielajās pilsētās un bagātākajās piepilsētās," aģentūrai "Reuters" atzina IT izdevuma "ComNews" vadītājs Leonīds Koņiks.

Eksperti spriež, ka no mobilo sakaru degradācijas visvairāk cietīs Krievijas lauku rajoni, jo mobilo sakaru operatori aizvāks iekārtas, lai mēģinātu uzturēt tīkla kvalitāti vismaz pilsētās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti