Krievija saviem pilsoņiem ļaus legalizēt kapitālu ar deklarācijas iesniegšanu vien

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis likumu par kapitāla amnestiju. Faktiski tas paredz brīvprātīgu pilsoņu aktīvu un bankas kontu deklarēšanu apmaiņā pret soda sankciju atcelšanu finanšu pārkāpumu gadījumā. Pret šo likumu gan iebilst starptautiskā organizācija cīņai ar naudas atmazgāšanu un terorisma sponsorēšanu, kas draud Krieviju iekļaut melnajā sarakstā.

Pagājušā gada decembrī Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par to, ka ir gatavs izsludināt amnestiju tam kapitālam, kas ir pametis Krieviju. Saskaņā ar pieņemto dokumentu, no 1.jūlija līdz gada beigām Krievijas pilsoņiem būs iespējams legalizēt savu kapitālu, iesniedzot deklarāciju par īpašumiem, kontrolējamiem ārvalstu uzņēmumiem, kā arī par banku kontiem ārvalstīs.

Apmaiņā pret to deklarāciju iesniedzēji tiks atbrīvoti no atbildības, piemēram, par nodokļu nemaksāšanu, izvairīšanos no muitas nodevu maksāšanas, kā arī nelikumīgu īpašumu vai uzņēmumu slēpšanas.

Vispretrunīgāk tiek vērtēts punkts, kas nosaka, ka šīs deklarācijas būs nodokļu noslēpums, kuru nevarēs izmantot ne kā iemeslu krimināllietas ierosināšanai, ne kā pierādījumu tiesā.

Kā norādījusi Finanšu pasākumu izstrādes grupa cīņai ar naudas atmazgāšanu, kuras dalībniece ir arī Krievija, deklarāciju atzīšana par noslēpumu ir pretrunā ar grupas pamatprincipiem. Tiesībsargājošām iestādēm būtu jāapmainās ar šādu informāciju, lai nepieļautu naudas atmazgāšanu vai nepieļautu terorisma sponsorēšanu. Tieši tāpēc ir iespējams, ka Krievija varētu atgriezties nelabvēlīgo valstu sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti