Krievija sāk normēt pirmās nepieciešamības pārtikas preces

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pieņemoties spēkā sankcijām, kam Maskava pakļauta pēc kara uzsākšanas pret Ukrainu, Krievijas mazumtirgotājiem nāksies ierobežot pirmās nepieciešamības pārtikas produktu tirdzniecību, lai tādējādi cīnītos ar spekulāciju "melnajā tirgū", svētdien paziņojusi valdība.

Rūpniecības un tirdzniecības ministrija nedēļas nogalē pavēstījusi, ka novēroti gadījumi, kad pirmās nepieciešamības pārtikas produkti tiek iepirkti "acīmredzami lielākos apmēros, nekā tas nepieciešams privātam patēriņam," lai tos atkal pārdotu par augstāku cenu.

Mazumtirgotāju organizācijas ierosinājušas atļaut tirgotājiem normēt konkrētu preču pārdošanas apmērus vienai personai, teikts ministrijas paziņojumā.

"Rūpniecības un tirdzniecības ministrija un Lauksaimniecības ministrija atbalstīja tirgotāju organizāciju iniciatīvu," teikts paziņojumā, norādot, ka piemērojamo normēšanas politiku izstrādāšot pašas tirgotāju organizācijas.

Tas attiecas uz pirmās nepieciešamības precēm, kuru cenas regulē valsts, tostarp maizi, rīsiem, miltiem, olām, kā arī atsevišķiem gaļas un piena produktiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti