Krievija piekritusi atkal piešķirt gāzes atlaidi Ukrainai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krievija piekritusi pagarināt atlaidi gāzes piegādēm Ukrainai šī gada trešajam ceturksnim, taču samazināt tās apmēru, ziņo raidsabiedrība BBC.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs informēja, ka jaunā atlaide būs aptuveni 40 dolāri par tūkstoš kubikmetriem pašreizējo 100 dolāru vietā. Šāds rīkojums tikšot parakstīts tuvāko dienu laikā.

Tajā pašā laikā gāzes galacena Ukrainai apmēram tie paši 247 dolāri par tūkstoš kubikmetriem. Pēc Medvedeva vārdiem, spriedze valstu starpā netraucēs Krievijai spert soļus Ukrainas virzienā saprātīgās robežās.

Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka šajos ekonomiskajos apstākļos Krievijas gāzes cenai Ukrainai jābūt tādai pašai kā citām kaimiņvalstīm, piemēram, Polijai. Pēc viņa teiktā, tik būtiskam naftas cenu kritumam, kas atspoguļojas arī gāzes cenās, Krievija nevar piešķirt atlaidi tādā pašā apjomā, kā iepriekš.

Tikmēr Ukrainas Enerģētikas ministrijā paziņoja, ka vēlas trešajā ceturksnī panākt vēl lielāku atlaidi.

Iepriekš, aprīļa sākumā, Ukraina un Krievija bija vienojušās par gāzes piegādēm trijiem mēnešiem. Vienošanās paredzēja, ka Ukrainai par 1000 kubikmetriem gāzes jāmaksā aptuveni 250 dolāri, kas bija ievērojami zemāk nekā līdz tam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti