Krievija paziņo par kredītreitingu aģentūras veidošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krievijas Centrālā banka piektdien paziņoja, ka līdz gada beigām izveidos jaunu reitingu aģentūru, kas varētu konkurēt ar ASV aģentūrām, kuras nesen samazināja valsts kredītreitingu.

Maskava šā gada sākumā asi kritizēja reitingu aģentūru "Moody’s" un "Standard & Poor's" lēmumus samazināt valsts kredītreitingu līdz tā dēvētajam atkritumu jeb investīcijām nepiemērotam līmenim, nodēvējot tos par politizētiem.

Aģentūras šādi rīkojās laikā, kad Krievijas ekonomika nonāca recesijā rietumvalstu noteikto sankciju un naftas cenu krituma dēļ.

"Krievijas tirgum ir nepieciešama spēcīga kredītreitingu aģentūra ar augstu korporatīvās pārvaldes un profesionālisma līmeni, spēju ievērot ekonomikas intereses un būt cienījamai gan starp krievu, gan ārvalstu investoriem," piektdien norāda centrālā banka.

"Tādējādi ticis atbalstīts lēmums radīt jaunu kredītreitingu aģentūru," pavēstīja banka.

Šāds bankas paziņojums izskanējis nedēļu pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins apstiprināja likumprojektu par starptautisko kredītreitingu aģentūru darbības regulēšanu valstī.

Jauno kredītreitingu aģentūru, kuras kapitāls veidos trīs miljardus rubļu (47,8 miljonus eiro), vadīs pašreizējā "Gazprombank" viceprezidente Jekaterina Trofimova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti