Krievijā iesaka aizliegt arī šprotu importu no rietumvalstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas Federālā zvejniecības aģentūra ("Rosribolovstvo") ieteikusi Lauksaimniecības ministrijai paplašināt pagājušajā nedēļā rietumvalstīm noteikto pārtikas preču embargo, ietverot šajos sarakstos arī zivju konservus un zivju pārstrādes produkciju no Eiropas Savienības (ES) valstīm, ASV, Norvēģijas un Kanādas, raksta avīze "Izvestija", atsaucoties uz lauksaimniecības ministra vietnieku Iļju Šestakovu. Šāds aizliegums acīmredzot skartu arī Latvijas šprotu eksportu.

"Mēs uzskatām, ka tāda iespēja pastāv. (..) Krievija spēj pilnībā aizstāt importa zivju konservus ar savējiem," laikrakstam sacījis viceministrs.

Pēc viņa teiktā, aģentūra un ministrija organizējušas ražotāju cenu monitoringu un vērīgi seko situācijai.

Esot iecerēts arī stimulēt zivju kravu transportēšanu no Krievijas Tālajiem Austrumiem uz valsts centru, nodrošinot transporta koridorus, pa kuriem šīm kravām tiktu dota priekšroka salīdzinājumā ar citām. "Rosribolovstvo" interneta vietnē tikmēr lasāms, ka Melnās jūras šprotes Krievijas patērētāju galdam plāno piegādāt Krimas zvejnieki.

Kā ziņots, Krievija noteikusi pilnīgu embargo liellopu gaļai, cūkgaļai, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, pienam un piena produktiem, kas tiek importēti no Eiropas Savienības, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Šajā sarakstā nav iekļautas šprotes, zivju un gaļas konservi, alkohols, kā arī saldējums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti