Krievija daļu sava ārējā parāda piedāvājusi atmaksāt rubļos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Krievija nav spējīga atmaksāt daļu sava ārējā parāda, jo obligāciju turētājiem tā piedāvājusi maksājumus rubļos, nevis dolāros, paziņojusi starptautiskā kredītreitingu aģentūra "S&P".

Balstoties uz aģentūras ziņojumu, Krievija mēģinājusi maksāt rubļos par divām dolāros denominētām obligācijām, kuru dzēšanas termiņš bija 4. aprīlī.

Pagaidām tas gan nenozīmē, ka Krievija nav spējīga atmaksāt visu kopējo parādu, bet nespēj pildīt konkrētas pieminētās saistības.

Sākot no 4. aprīļa, Maskavai dotas 30 dienas, lai veiktu kapitāla un procentu maksājumus.

Kredītreitingu aģentūra gan apgalvoja, ka diez vai Krievija valūtu konvertēs dolāros, ņemot vērā stingrās Rietumu sankcijas pret Krieviju.

Gadījumā, ja valsti piemeklēs pilnīgs ārvalstu valūtas defolts, tas Krievijā būs pirmais vairāk nekā gadsimta laikā. Pēdējoreiz tas valsti piemeklēja, kad boļševiku līderis Vladimirs Ļeņins atteicās no cariskās valdības emitētajām obligācijām.

Rietumu sankciju dēļ Krievija nevar piekļūt aptuveni 315 miljardu dolāru vērtībām no savām ārvalstu valūtas rezervēm.

Līdz pagājušajai nedēļai ASV vēl atļāva Krievijai izmantot daļu no saviem iesaldētajiem aktīviem, lai atmaksātu dažiem investoriem dolāros, taču tagad tas vairs netiek pieļauts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti