Krievijā atklāj naudas aizplūšanas shēmu caur Igaunijas un Latvijas bankām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas ekonomisko noziegumu un korupcijas apkarošanas  pārvalde atklājusi nelikumīgu naudas „aizplūšanas” shēmu, kurā kapitāla izvešanai uz ārzemēm izmantotas arī Latvijas un  Igaunijas bankas, vēsta Krievijas ziņu aģentūra „Itar Tass”.

Krievijas Federālais drošības dienests paziņojis medijiem, ka šajā lietā aizturētas trīs personas. Aizdomās tiek turēti vairāku privātuzņēmumu vadītāji, turklāt šīm firmām ir fiktīvo uzņēmumu pazīmes. Tāpat aizturēti bijušie un esošie Maskavas kredītiestāžu augsta līmeņa menedžeri.

Saskaņā ar izmeklētāju rīcībā esošo informāciju šīs personas „firmu – viendienīšu” vārdā slēguši fiktīvus ārējās tirdzniecības līgumus ar ārvalstu juridiskajām personām it kā par   dārgas kontroles un mērīšanas aparatūras piegādi.

Pēc tam, izmantojot nepatiesus dokumentus, viņi pārskaitījuši naudu uz nerezidentu rēķiniem Igaunijas un Latvijas bankās, bet apmaksātas preces Krievijas teritorijā nenonāca.   

Saskaņā ar izmeklētāju informāciju uz ārzemēm šāda veidā aizplūduši aptuveni 19,11 miljoni eiro.  

Sākta krimināllieta par valūtas operācijām ar viltotiem dokumentiem, par ko Krievijā paredzēts sods no pieciem līdz desmit gadiem cietumā.  

Viens aizdomās turētais apcietināts, diviem piemērots drošības līdzeklis – mājas arests.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti