Krievija atkal prasa pārbaudīt Latvijas zivrūpnieku produkciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krievijas Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests ir izvirzījis papildu prasības Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumiem, liekot veikt atkārtotas pārbaudes, lai tie varētu eksportēt uz kaimiņvalsti, informēja Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

PVD saņēmis Krievijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta gala ziņojumu par šī gada maijā veiktajām Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumu pārbaudēm. Tajā norādīts, ka Latvijas zvejas produktu ražotājiem joprojām ir aizliegts savu produkciju eksportēt uz Krieviju.

Turklāt Krievijas dienests uzlicis papildu prasības, tostarp PVD ir jāveic visu uz Krieviju un citām Muitas ūnijas valstīm eksportēt tiesīgo Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumu papildu pārbaudes, atkārtoti izvērtējot to atbilstību Krievijas un Muitas ūnijas normatīvajiem aktiem.

Noslēdzoties pārbaudēm, PVD ir jāiesniedz Krievijas dienestam aktualizēts prasībām atbilstošo Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumu saraksts.

Par turpmākajām darbībām, kas saistītas ar ieviesto Latvijas zvejas produktu eksporta aizliegumu, Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests lems pēc tam, kad PVD iesniegs papildu pieprasīto informāciju.

PVD sācis darbu pie pieprasītās informācijas apkopošanas, kā arī pārbaužu plāna sagatavošanas. Kopumā PVD ir jāpārbauda vairāk nekā 40 zvejas produktu ražotāji. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti