Krievija ar «zelta vīzu» shēmu grib piesaistīt investīcijas no Āfrikas, Tuvajiem Austrumiem un Āzijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Krievija plāno ieviest “zelta vīzu” shēmu, piedāvājot ārzemniekiem iegūt pastāvīgās uzturēšanās atļauju apmaiņā pret investīcijām Krievijas ekonomikā. Par to vēsta vairāki Krievijas mediji. Ar šādas shēmas palīdzību Krievija cer piesaistīt investīcijas no Āfrikas, Tuvajiem Austrumiem un Āzijas.

Krievija ar «zelta vīzu» shēmu grib piesaistīt investīcijas
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

Daži eksperti norāda, ka Krievijas Ekonomikas ministrijas izstrādātajā likumprojektā iekļautās shēmas izmaksas ir salīdzinoši augstas. Lētākais variants paredz – lai iegūtu pastāvīgās uzturēšanās atļauju, ārzemniekam ir jādibina kompānija, investējot vismaz 130 000 ASV dolāru un nolīgstot darbā vismaz desmit Krievijas pilsoņus. Bet, lai iegūtu pastāvīgās uzturēšanās atļauju, pērkot īpašumu vai valsts obligācijas, pretendentam būtu nepieciešami vismaz 390 000 ASV dolāru lieli ieguldījumi.

Salīdzinājumam: līdzīgai programmai Grieķijā, kas piedāvā pastāvīgu uzturēšanās atļauju Eiropas Savienībā, nepieciešami 300 000 ASV dolāru lieli ieguldījumi īpašumā.

Pēdējo gadu laikā Krievija bija uzsākusi pretrunīgi vērtētus centienus, lai pievilinātu valstī no ārzemēm atgriezties Krievijas investorus. To mēģināja panākt ar tā dēvētā “Titova saraksta” palīdzību, apsolot nodokļu amnestiju tiem, kas Krievijā atgriež kapitālu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti