Krievija apsver mīkstināt sankcijas atsevišķiem pārtikas produktiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Krievija atsevišķiem pārtikas produktiem apsver iespēju mīkstināt sankcijas, kuras tā 2014.gadā noteica pret rietumvalstīm, vēsta rus.lms.lv, atsaucoties uz Krievijas valsts iestāžu mājaslapām, kā arī Krievijas medijiem.

Sankcijas varētu mazināt vai atcelt augstvērtīgam sieram, ko izmanto bērnu pārtikas ražošanā.

Tāpat runa ir par dažādu veida gaļas importa uz Krieviju: 35 tonnas liellopu gaļas, 10 tonnas vistas gaļas, 15 tonnas tītara gaļas, kā arī vairāk nekā 622 tonnas ātri sasaldētu dārzeņu un kaltētu garšaugu.

Rus.lsm.lv norāda, ka, iespējams, tieši pārrunu par sankciju mīkstināšanu dēļ Latvijā augusta sākumā bija ieradies Krievijas vicepremjers Arkādijs Dvorkovičs, kurš tikās ar Rīgas domes vadītāju Nilu Ušakovu („Saskaņa”) un zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS), kā arī „Rīgas piena kombināta” pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka Krievija 2014.gada martā anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kremlī tika parakstīts arī oficiāls dokuments par Krimas un Sevastopoles uzņemšanu Krievijas sastāvā, un visi pussalas iedzīvotāji tika atzīti par Krievijas Federācijas pilsoņiem.

Savukārt kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas, finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm. Savukārt Krievija atbildēja ar pārtikas importa aizliegumu no Eiropas Savienības valstīm, kas pamatīgi iedragāja arī Latvijas piensaimniecības nozari.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti