Krievijā aiztur 15 tonnu lielu Latvijas šprotu partiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas pārtikas kvalitātes uzraugi apturējuši 15 tonnu lielu Latvijas šprotu partiju, norādot uz nepilnībām dokumentos, liecina Krievijas dienesta „Rosseļhoznadzor” paziņojums.

Dienests apturēja šprotu partiju noformēšanu, jo veterinārajā sertifikātā un produkcijas marķējumā bija norādīti dažādi ražotāji.

Pašlaik produkcija novietota noliktavā, paņemti paraugi  laboratorijas izmeklējumiem, lai pārliecinātos par produktu nekaitīgumu. Sākta arī administratīvā pārkāpuma lieta, norāda Krievijas dienests.  

Iepriekš Krievijas Federālā zvejniecības aģentūra ("Rosribolovstvo") ieteikusi Lauksaimniecības ministrijai paplašināt 7.augustā rietumvalstīm noteikto pārtikas preču embargo, ietverot šajos sarakstos arī zivju konservus un zivju pārstrādes produkciju no Eiropas Savienības (ES) valstīm, ASV, Norvēģijas un Kanādas. Šāds aizliegums acīmredzot skartu arī Latvijas šprotu eksportu.

Krievija noteikusi pilnīgu embargo liellopu gaļai, cūkgaļai, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, pienam un piena produktiem, kas tiek importēti no Eiropas Savienības, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Šajā sarakstā nav iekļautas šprotes, zivju un gaļas konservi, alkohols, kā arī saldējums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti