Krievija aizliegs valsts iepirkumos iegādāties vairākus importa produktus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

 Krievijas valdība ir apstiprinājusi sarakstu ar 23 produktiem, kurus nevarēs iegādāties valsts un pašvaldību iestāžu vajadzībām,  ziņo „RIA-Novosti” 

Sākot ar šī gada 3.septembri, valsts un pašvaldību iepirkumos nedrīkstēs izvēlēties importa zivju produktus un liellopu, cūkas, putnu un teļa gaļu un gaļas subproduktus, kā arī pienu, sviestu, sieru, rīsus, sāli un cukuru.

Krievijas lauksaimniecības ministrs Aleksandrs Tkačevs paskaidroja, ka ierobežojumi attieksies tikai uz valsts iepirkumiem, nevis uz privātajiem uzņēmumiem kā, piemēram, lielveikalu tīkliem.

Viņš piebilda, ka ierobežojumi neattieksies uz augļiem un dārzeņiem, jo Krievijai vispirms ir jāpalielina sava ražotspēja, jo pagaidām valsts spēj nodrošināt tikai vienu trešdaļu no visa pieprasījuma.

Lauksaimniecības ministrija iepriekš ziņojusi, ka valsts iepirkumos atsevišķu pārtikas produktu iepirkumu apjoms ir tikai 4% līdz 13% no kopējā valstī saražotās produkcijas apjoma. Eksperti ir aprēķinājuši, ka valsts un pašvaldības iestāžu pieprasījumu veido 650 000 tonnas gaļas, 1,5 tūkstoš tonnas piena un 350 000 tonnas zivju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti