Krievija aizliegs liellopa gaļas pusfabrikātu ievešanu no ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievija no 21.oktobra aizliegusi liellopa gaļas pusfabrikātus no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

No 21.oktobra mēs nosakām ierobežojumu liellopa gaļas pusfabrikātu, atgriezumu un citas produkcijas ievešanai, kas netika aizliegta augustā," paziņoja Krievijas veterinārā un fitosanitārā dienesta "Rosseļhoznadzor" vadītājs Sergejs Dankverts. Viņš sacīja, ka ierobežojumi ieviesti, jo pēdējā laikā piegādātajā produkcijā atklātas kaitīgas vielas un antibiotikas.

Dankvers precizēja, ka tikai pēdējo divu mēnešu laikā vien konstatēti 17 gadījumi, kad kaitīgās vielas un antibiotikas atrastas liellopa gaļas pusfabrikātos, kas piegādātas no sešām ES valstīm.

Viņš teica, ka telefoniskās konsultācijas, kas veiktas ar ES speciālistiem, nav devušas rezultātus. "Mēs nesaņēmām skaidras atbildes uz saviem jautājumiem un paskaidrojumus par kaitīgām vielām ievestajā produkcijā," paziņoja "Rosseļhoznadzor" vadītājs.

Dankverts teica, ka situācija ir īpaši bīstama saistībā ar to, ka no ES notiek plaša gaļas kontrabanda, jo īpaši cūkgaļas.

Viņš norādīja, ka pēdējā laikā "Rosseļhoznadzor" atklājis mēģinājumus ievest 7,5 tūkstošu tonnu cūkgaļas caur Vācijas, Lietuvas, iespējams, arī Latvijas, Baltkrievijas un Kazahstānas teritoriju.

"Mums nav pamata uzticēties garantijām, kuras sniedz Eiropas Komisija, tādēļ no 21.oktobra tiek ievests aizliegums šai produkcijai, kas iepriekš nebija embargo produkcijas sarakstā," paziņoja "Rosseļhoznadzor" vadītājs.

Krievijas valdība 7.augustā nolēma uz vienu gadu noteikt pilnīgu embargo lielākās daļas pārtikas produktu importam no Eiropas Savienības valstīm, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas, reaģējot uz to, ka šīs valstis ir noteikušas ekonomiskas sankcijas pret Krieviju  saistībā ar tās agresiju Ukrainā. Embargo pakļauto produktu sarakstā ir liellopu gaļa, cūkgaļa, putnu gaļa, desas un citi gaļas produkti, zivis, vēžveidīgie un moluski, piens un piena produkti, piena produktu izstrādājumi uz augu tauku bāzes, dārzeņi, augļi un  rieksti .

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti