Kreditori vēl nav saņēmuši «Liepājas metalurga» tiesiskās aizsardzības plānu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kaut arī „KVV Liepājas metalurgam” ir atlikušas vēl tikai trīs nedēļas, lai saskaņotu ar uzņēmuma kreditoriem tiesiskās aizsardzības plānu, Ekonomikas ministrija līdz šim nav saņēmusi uzņēmuma akcionāru piedāvāto „Liepājas metalurga” atveseļošanas plānu.

Tiesa šā gada jūlijā nolēma ierosināt „KVV Liepājas metalurgs” tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Ar „KVV Liepājas metalurgs” maksātnespējas pieteikumu tiesā ir vērsusies apsardzes kompānija „G4S Latvia”.

“Tur situācija ir bez izmaiņām, mēs gaidām, kad esošie īpašnieki iesniegs tiesiskās aizsardzības plānu. Viņi ar mums neko nav skaņojuši, un līdz 1.septembrim tas ir jāizdara. Pēc tam tiesa lems, vai tas plāns ir akceptēts vai nav,” stāsta ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (“Vienotība”).

Kreditori ražotnes telpās pašlaik nodrošina apsardzi.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens
00:00 / 00:29
Lejuplādēt

Jau ziņots, ka „Liepājas metalurgs” atkal Privatizācijas aģentūrā bija iesniedzis restrukturizācijas plānu, ko tā neatbalstīja. Uzņēmuma īpašnieki piedāvāja ieviest nodokļu atvieglojumus un samazināt elektrības cenas, taču aģentūra šādu piedāvājumu noraidīja. Savukārt jūnija vidū ar pieteikumu par "Metalurga" maksātnespējas procesu vērsās uzņēmums “G4S”.

Pirms vairāk nekā gada par finanšu grūtībās nonākušā Liepājas uzņēmuma īpašnieku kļuva Ukrainas holdings "KVV Group", kas solīja 70 miljonus eiro par ''Metalurgu'' samaksāt vairāku gadu laikā.   Taču neilgi pēc darījuma "KVV Liepājas metalurgs" atkal nonāca finanšu problēmās un lūdza Valsts kasei līdz 2020.gadam atlikt maksājumus par rūpnīcu. Lai to vērtētu, uzņēmumam pieprasīts restrukturizācijas plāns, kas valdībā iesniegts marta sākumā.

Vēlāk Ukrainas investori paziņoja par AS "KVV Liepājas metalurgs" rūpnīcas konservāciju, to skaidrojot ar augstajām elektroenerģijas izmaksām un slikto situāciju metāla nozares tirgū. Lai uzturētu iekārtas un apsargātu teritoriju, "Liepājas metalurgā" pagaidām saglabātas 145 darba vietas. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti