Panorāma

Reģionālo slimnīcu vadītāji pieprasa līdzvērtīgu finansējumu

Panorāma

Rīgas apgabaltiesai meklēs jaunu vadītāju

Ķemeru sanatoriju plāno pārdot Jūrmalas domei

Kreditori nolemj Ķemeru sanatoriju pārdot Jūrmalas domei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kreditori ir piekrituši Jūrmalas domes priekšlikumam, nerīkojot izsoli, pārdot Ķemeru sanatoriju pašvaldībai. Līdz sanatorijas iegādei vēl varētu paiet vairāki mēneši.

Balsojums pēc garām diskusijām par turpmāko sanatorijas likteni bijušas garas, tomēr beigās vienbalsīgi pieņemts lēmums par sanatorijas pārdošanu. Viens no argumentiem - kreditori nebija pārliecināti, vai sanatoriju izdotos ātri pārdod izsolē. Bet kreditoru interesēs ir pēc iespējas ātrāk kompleksu pārdot.

„Kreditoriem bija jāizšķiras, kā rīkoties – vai ļaut organizēt izsoli vai piekrist domes piedāvājumam pārdot tieši pašvaldībai. Kreditori nosvērās par labu otrajam variantam, jo sanatorijas uzturēšana ik mēnesi prasa lielus izdevumus. Vēl viena ziema bez apkures ēkai nāktu par sliktu un tās vērtība nākošgad uz pavasara pusi līdz ar to pamatīgi nokristos.

Ja ir neveiksmīga izsole, tad…mums būtu jāziemo. Man kā administratoram un kreditoriem nāktos uzturēt apkuri un elektrību, [ēkas] savešanu kārtībā. Izmaksas ir vairāki simti tūkstoši latu,” uzsver MSIA „Ominasis Latvia” administrators Ainars Kreics.

Ķemeru sanatorijas kompleksa pārdošanas kopējā vērtība ir vairāk nekā 4,6 miljoni latu. Pašvaldībai vēl būs jāsaņem Finanšu ministrijas atļauja aizņemties naudu no Valsts kases un jāvienojas par aizdevuma termiņu un procentiem. „Es ļoti ceru, ka dažu mēnešu laikā tiksim līdz galam. Un vēl pēc mēneša saņemsim samaksu,” sacīja Kreics.

Jūrmalas dome pagaidām neatklāj, kā saimniekos Ķemeros. Izveidota darba grupa, kas vērtēs turpmāko rīcību pēc Ķemeru sanatorijas kompleksa iegādes un investīciju piesaistīšanas iespējas. Visticamāk, tiks veidots pašvaldības uzņēmums vai aģentūra, kas nodarbosies ar kūrorta attīstību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti