Kredītdevēji: Jaunizsniegto kredītu apjoms Latvijas uzņēmumiem pakāpeniski pieaug

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Komercbanku asociācija (LKA) pirmdien, 14.decembrī, prezentēs tematisko apskatu “Kā kreditēt uzņēmumus – mazāk un drošāk vai vairāk un riskantāk?”.

Banku analītiķi norāda, ka biznesa kreditēšana šī gada trešajā ceturksnī sasniegusi lielāko apjomu pēdējo divu gadu laikā, taču nav varējusi atgriezties pašā augstākajā punktā. Ekonomisti to skaidro ar pauzi Eiropas struktūrfondu apguvē. Savukārt Krievijas-Ukrainas konflikta negatīvā ietekme uz Latvijas uzņēmumiem un to kredītspēju ir mazāka, nekā tika prognozēts.

Baiba Melnace stāsta par kreditēšanas apjomu pieaugumu
00:00 / 00:30
Lejuplādēt

Šis būs jau trešais LKA veidotais kreditēšanas apskats, kurā akcents tiek likts tieši uz biznesa kreditēšanas analīzi. "Šo apskatu sagatavojot divreiz gadā, mēs redzam, ka ir arī pozitīvas ziņas pretēji tam, kas bieži izskan, ka bankas nekreditē," skaidro asociācijas pārstāve Baiba Melnace.

"Tomēr kopumā šis kritums, kas bija vērojams vairāku gadu garumā, ir apstājies un ir vērojams neliels kredītportfeļa pieaugums. Mūsuprāt, tā ir laba tendence, kas nozīmē, ka vecie kredīti, kas bija "sliktie” un tika norakstīti, arvien iet mazumā. Savukārt jaunizsniegto kredītu apjoms Latvijas uzņēmumiem pakāpeniski palielinās," norāda Baiba Melnace.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti