Kravas loģistikas asociācija: pērn kravu pārvadājumi pieauga; šis gads – izaicinājumu pilns

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kravu pārvadājumu nozarēs pagājušais gads bijis ar mainīgām sekmēm, taču kopumā tas bija veiksmīgs. Salīdzinot ar 2020. gadu, pērn pārvadājumu apjoms bija līdz 15% lielāks, jo īpaši  pieaugums novērots autotransporta nozarē – tā informēja Latvijas Nacionālās kravas ekspeditoru un loģistikas asociācijas ģenerālsekretārs Māris Dreimanis.

Viņš arī norādīja, ka šis gads Ukrainā notiekošā kara dēļ ir izaicinājumu pilns. Krievijai iebrūkot Ukrainā, kravu pārvadātāji ir pilnībā pārtraukuši vest preces uz Krieviju un Baltkrieviju, kas arī ir iesaistījusies konfliktā.

Kravas loģistikas asociācija: pērn kravu pārvadājumi pieauga; šis gads – izaicinājumu pilns
00:00 / 00:30
Lejuplādēt

“Protams, tas iespaids ir ļoti liels, it sevišķi tiem uzņēmējiem, kuriem tirgus daļa uz Krieviju un Baltkrieviju bija liela. Protams, ir cietuši arī uzņēmēji, kuri strādā uz Ukrainu. Un ļoti liels īpatsvars autovadītāju Eiropā un arī Latvijā ir ukraiņi, kuri šobrīd ir devušies uz Ukrainu cīnīties par savas valsts suverenitāti,” pastāstīja Dreimanis.

Viņš arī norādīja: “Kad militārā darbība šajā valstī beigsies, tad es pieļauju, ka situācija ļoti strauji mainīsies un [kravu pārvadājumi] ies uz augšu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti