Panorāma

Stradiņu jaunie korpusi vecās problēmas neatrisinās

Panorāma

Atdzimst Irbenes radioteleskops

Telefonintervija ar Skaidrīti Ābramu

KP vadītāja: Karteļus nereti atklāj caur publiskajiem iepirkumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Konkurences padome (KP) pievērš uzmanību uzņēmumu konkurencei publiskajos iepirkumos, jo tieši tur nereti tiek atklāti karteļi, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Pašlaik Konkurences padome strādā pie 30 lietām un veic tirgus uzraudzību kopumā. Tomēr, līdz pārbaudes lietās nav pabeigtas, KP publiski neizpauž pārbaudāmos uzņēmumus un aizdomas par nelikumībām, norādīja Ābrama.

Pašlaik īpaša uzmanība pievērsta Latvijas iedzīvotājiem būtiskām nozarēm, kas saistītas ar produktu ražošanu, izplatīšanu un pakalpojumu sniegšanu.

Tāpat uzmanību KP pievērš publiskajiem iepirkumiem, jo nereti tieši tur tiek atklāti uzņēmumu veidotie karteļi.

Jau ziņots, ka šonedēļ KP informēja par sešiem uzņēmumiem, kas Latvijā tirgo jaunas „Volkswagen” automašīnas un kuriem piespriests 7,6 miljonu eiro liels naudas sods par aizliegtu vienošanos. Šie uzņēmumi bija sarunājuši savstarpēji nekonkurēt iepirkumos. Šī sistēma darbojusies piecu gadu garumā.

Tā kā „Volkswagen” markas automašīnas Latvijā ir ļoti populāras un tās iepirkumos pirkuši gan privāti uzņēmumi, gan valsts iestādes, šīs vienošanās radītos zaudējumus ir grūti apzināt. Taču esot skaidrs, ka zaudējumi ir ļoti lieli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti