KP ļauj «Latvijas Zaļajam punktam» pirkt ceļu uzturētāju «Pilsētas eko serviss» un vēl divus uzņēmumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Konkurences padomes (KP) atļāvusi vides apsaimniekošanas AS "Latvijas Zaļais punkts" iegūt izšķirošu ietekmi pār ceļu uzturētāju SIA "Pilsētas eko serviss", kā arī vēl diviem uzņēmumumiem – SIA "PES serviss" un SIA "B 124". 

KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu, informēja KP.

"Latvijas Zaļā punkta" pamatdarbība ir izlietotā iepakojuma, elektropreču un videi kaitīgu preču pārstrādes sistēmas organizēšana. Ar to saistītās "Eco Baltia" grupas sabiedrības galvenokārt nodarbojas ar vides apsaimniekošanu un atkritumu pārstrādi, aptverot ciklu no atkritumu savākšanas līdz to pārstrādei, sadzīves un šķiroto atkritumu izvešanu, izlietotā iepakojuma apsaimniekošanu, būvgružu, lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanu, kā arī ceļu, ielu un teritoriju tīrīšanu un uzturēšanu.

Savukārt SIA "Pilsētas eko serviss" un SIA "PES serviss " nodarbojas ar ceļu, ielu un teritoriju tīrīšanu un uzturēšanu, un SIA "Pilsētas eko serviss" nodarbojas arī ar būvniecības atkritumu savākšanu un pārvadāšanu. SIA "B 124" nodarbojas ar biroja telpu, servisa ēku, angāru-noliktavu nomas pakalpojumiem.

KP norādīja: izvērtējot uzņēmumu sniegto un iestādes rīcībā esošo informāciju, secināts, ka apvienošanās dalībnieki pamatā galvenokārt darbojas dažādos tirgos un apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to apvienošanās ir atļaujama.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti