KP ļauj «Clean R» īpašniekam iegādāties autoceļu uzturēšanā strādājošu uzņēmumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut AS “TAK investīcijas” iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA “Brīvais kalns”. KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu, informēja KP.

AS  “TAK investīcijas” saistītais uzņēmums SIA “Clean R” nodarbojas ar atkritumu savākšanu, kā arī autoceļu ikdienas uzturēšanu. Savukārt SIA “Brīvais kalns” saistītais uzņēmums SIA “Roadeks” nodarbojas ar ceļu un maģistrāļu būvniecību, kā arī autoceļu ikdienas uzturēšanu, un šajā segmentā šo sabiedrību darbība pārklājas.

Apvienošanās rezultātā tiek ietekmēts autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgus, ņemot vērā, ka apvienošanās dalībnieku saistīto uzņēmumu darbība pārklājas tieši šajā darbu tirgū.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, Konkurences padome secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

KONTEKSTS:

Vides pakalpojumu uzņēmuma “Clean R” īpašnieks “TAK investīcijas” jūnija sākumā paziņoja, ka ir vienojies par SIA “Brīvais kalns” iegādi. Līdz ar darījumu "TAK investīcijas" kļūst par 50% īpašnieku ceļu būvniecības uzņēmumā SIA “Roadeks”. Darījuma mērķis ir kāpināt grupas uzņēmumu jaudu autoceļu ikdienas uzturēšanā un paplašināt uzņēmuma iespējas darbībai ceļu būves nozarē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti