KP: Ieviešot eiro, uzņēmēji gribēs vienoties par sadārdzinājumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Konkurences padome ir izanalizējusi iespējamos riskus saistībā ar eiro ieviešanu un kā galveno min iespējamo cenu mākslīgu sadārdzināšanu, tirgotājiem noslēdzot aizliegtas vienošanās. Tā piektdien LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Viņa atgādināja, ka Konkurences likums komersantiem aizliedz slēgt vienošanās par cenu veidošanu. Lai šādu risku izslēgtu jau preventīvi, Konkurences padomes speciālisti tiekas ar tirgus dalībniekiem, skaidro un atgādina par likuma nosacījumiem, stāstīja Ābrama.

"Katram sava komercdarbība ir jānosaka neatkarīgi, un katram pašam ir jālemj, ko darīt un kā segt sagaidāmos zaudējumus," sacīja Konkurences padomes vadītāja, uzsverot, ka iespējamie aizliegtās vienošanās pārkāpumi tiks pastiprināti uzraudzīti, lai šis nosacījums netiek pārkāpts.

Attiecībā uz situāciju mazumtirdzniecībā un dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Ābrama minēja, ka lielā mērā tas, kas attiecas uz līgumiem, nozarē ir sakārtots, bet zināmas problēmas pastāvot ar attiecībām, kas līgumos netiek reglamentētas. Kopš 2008. gada padomē bijušas sešas pārkāpumu lietas, pārkāpumi konstatēti gan "Rimi", gan "Maxima" darbībās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti