KP atļāvusi «Ceļu pārvaldei» iegūt izšķirošu ietekmi «Ostas celtniekā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Konkurences padome (KP) atļāvusi AS “Ceļu pārvalde” iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA “Ostas celtnieks”. KP norādīja, ka nav konstatēts būtisks kaitējums konkurencei. 

AS “Ceļu pārvalde”, SIA “Ostas celtnieks” un to saistīto uzņēmumu pamatdarbība pārklājas ceļu būvniecībā, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu būvniecībā, dzīvojamo un nedzīvojamo telpu būvniecībā, kā arī būvniecībā izmantojamās tehnikas remontā un nomā. Plānotā darījuma ietvaros AS “Ceļu pārvalde” iegūs izšķirošu ietekmi pār SIA “Ostas celtnieks”. 

Apvienošanās rezultātā tiek ietekmēta ceļu būvniecības, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu būvniecības un dzīvojamo un nedzīvojamo telpu būvniecības nozare, kā arī būvniecībā izmantojamās tehnikas remonta un nomas tirgus Latvijā. 

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, padome secinājusi, ka minētajās nozarēs un tirgos apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams, norādīja KP.

Ventspils uzņēmums "Ostas celtnieks" 2019. gadā strādāja ar 39,416 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,5% vairāk nekā 2018.gadā, kā arī kompānija guva 1,566 miljonu eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Kopš 2021. gada janvāra 51,22% "Ostas celtnieka" kapitāldaļu īpašnieks ir "Ceļu pārvalde", kamēr Konstantinam Bursakovskim pieder 34,76% kapitāldaļu, Ruslanam Nikolajenko - 7,32%, bet Jeļenai Andersonei - 6,71%.

Savukārt kompānija "Ceļu pārvalde" izveidota 1994. gadā, privatizējot Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmumu "Ceļu pārvalde". Šobrīd "Ceļu pārvaldes" pamatkapitāls ir 2 374 455,6, bet tās patiesais labuma guvējs ir Adigjozals Mamedovs. 2019. gadā "Ceļu pārvaldes" apgrozījums bija 27,677 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 1,048 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti