KP atļauj «Viada Baltija» un «Petrol Property» iegādāties «Dinaz» degvielas uzpildes stacijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Konkurences padome (KP) atļāvusi SIA "Petrol Property" un AS "Viada Baltija" iegādāties 21 "Dinaz" degvielas uzpildes staciju, informēja KP.

KP norādīja, ka SIA “Petrol Property” un SIA "Latvijas nacionālā nekustamo īpašumu aģentūra" pamatdarbība pārklājas sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšanā un pārvaldīšanā. Savukārt AS “Viada Baltija” pamatdarbība ir degvielas mazumtirdzniecība degvielas uzpildes stacijās, automobiļu rezerves daļu un piederumu mazumtirdzniecība, pārējā mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos, kā arī sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana.

Plānotā darījums paredz, ka “Petrol Property” iegūs izšķirošu ietekmi pār SIA “Latvijas nacionālā nekustamo īpašumu aģentūra” aktīviem, kuri šobrīd ir SIA “Latvijas nacionālā naftas kompānija” lietošanā, kura Latvijas degvielas mazumtirdzniecības tirgū darbojas ar preču zīmi “Dinaz”. 

Darījuma rezultātā SIA “Petrol Property” iegūtos aktīvus jeb degvielas uzpildes stacijas nodos lietošanā AS “Viada Baltija”.
KP rīcībā esošā informācija liecina, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams, norādīja KP.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem, 2020. gadā "Viada Baltija" bija Latvijā trešais lielākais komersants pēc mazumtirdzniecībā realizētā degvielas apmēra, bet "Latvijas nacionālā naftas kompānija" bija 12. lielākais komersants pēc mazumtirdzniecībā realizētā degvielas apmēra.

"Viada Baltija" reģistrēta 2015. gadā, un tās pamatkapitāls ir 535 500 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2019. gadā bija 174,97 miljoni eiro, bet peļņa - 80 563 eiro. "Viada Baltija" patiesie labuma guvēji ir Lietuvas pilsoņi Birute Paleičikiene, Renata Paleičikaite-Polujanskiene, Kristina Paleičikaite-Lesevičiene un Ivans Paleičikas.

Savukārt "Petrol Property" reģistrēta 2014. gadā, un tās pamatkapitāls ir 11 miljoni eiro. Šī uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir tie paši, kas "Viada Baltija". "Petrol Property" 2019. gadu noslēdza ar 3,65 miljonu eiro apgrozījumu un 1,26 miljonu eiro peļņu.

Vienlaikus "Latvijas nacionālā nekustamo īpašumu aģentūra" reģistrēta 2001. gadā, un tās pamatkapitāls ir 284 568 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir SIA "Dinaz holding", bet tās patiesie labum guvēji ir Genadijs Stankevičs, Nikolajs Jermolajevs un Viktors Busels. Uzņēmums 2019. gadu noslēdza ar 489 304 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 236 685 eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti