KP atļauj «Rietumu bankas» meitasuzņēmumam iegūt izšķirošu ietekmi pār «Lauma Fabrics» īpašnieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Konkurences padome (KP) atļāvusi apvienošanos, ar kuru "Rietumu bankas" meitasuzņēmums SIA "RB ELG" iegūt izšķirošu ietekmi pār tekstila industrijas holdingkompāniju "European Lingerie Group", kurā ietilpst arī uzņēmums "Lauma Fabrics". KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

"RB ELG" pamatdarbības veids ir holdingkompāniju darbība. Ar uzņēmuma saistīto sabiedrību darbība ir cita monetārā starpniecība, līzinga un patēriņa kreditēšana, pārņemtā nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana.

Savukārt "European Lingerie Group" un to saistīto sabiedrību pamatdarbības veidi ir holdingkompāniju darbība, audumu un apakšveļas ražošana, to vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība.

Grupas uzņēmumi strādā Baltijā, Ungārijā un Vācijā. Uzņēmumu grupai Latvijā pieder uzņēmums "Lauma Fabrics", kas nodarbojas ar audumu ražošanu apakšveļai, kuri tiek piegādāti vadošajām rūpnīcām gan Eiropā, gan citos pasaules reģionos, kā arī tā ražo zīmola "Lauma Medical" medicīnas tekstilu. 

Izvērtējot tirgus dalībnieku sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "European Lingerie Group" 2020.gadā strādāja ar 586 408 eiro apgrozījumu un 7,325 miljonu eiro peļņu. Kompānija pieder "RB ELG" (30%) un Zviedrijā reģistrētajai "European Lingerie Group AB" (70%).

"European Lingerie Group" centrālais birojs ir Latvijā, bet ražotnes atrodas Latvijā, Vācijā, Ungārijā un citās valstīs. Latvijā grupai pieder Liepājas uzņēmums "Lauma Fabrics". Galvenie grupas uzņēmējdarbības tirgi ir Baltijas valstis, Vācija, Francija, Krievija, Polija, Beniluksa valstis, Spānija, Itālija, Ukraina un citas pasaules valstis. "European Lingerie Group" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 39,97 miljoni eiro.

Savukārt "RB ELG" reģistrēta 2021.gada 4.martā, un tās pamatkapitāls ir 4,55 miljoni eiro.

"Rietumu banka" pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 18,125 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1,7% mazāk nekā 2019.gadā, liecina bankas publiskotā informācija. Vienlaikus bankas koncerna peļņa samazinājusies par 48,8% un bija 11,768 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra "Rietumu banka" ir piektā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie akciju īpašnieki ir SIA "Esterkin Family Investments" (33,12%), Maltas kompānija "Boswell (International) Consulting Limited" (33,11%), kā arī SIA "Suharenko Family Investments" (17,34%). "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti