Koronavīrusa epidēmijas dēļ turpina svārstīties naftas cenas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Koronavīrusa epidēmijas dēļ pasaulē turpina svārstīties naftas cenas. Trešdien, 18. martā, tās nokritās līdz pēdējos gados zemākajam līmeni, bet ceturtdien, 19. martā, no rīta pieauga pēc Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmuma sākt obligāciju iepirkšanas programmu.

Jēlnaftas cenas Ņujorkas biržā trešdien nokrita līdz apmēram 20 dolāriem par barelu, bet ceturtdien no rīta palielinājās līdz apmēram 24 dolāriem. Līdzīgas tendences bija vērojamas arī Londonas un citās lielākajās biržās.

Eksperti informēja, ka kritumu radīja energoresursu pieprasījuma samazināšanās koronavīrusa pandēmijas, tai skaitā ceļošanas ierobežojumu dēļ, kā arī cenu kara dēļ starp Saūda Arābiju un Krieviju.

Tomēr trešdien ECB negaidīti paziņoja par valdības un uzņēmumu obligāciju iepirkšanu par 750 miljardiem eiro. Tās pārstāvji uzsvēra, ka banka apņēmusies spēlēt savu lomu krīzes situācijā un atbalstīt visus eirozonas pilsoņus sarežģītajā laikā. Nepieciešamības gadījumā obligāciju iepirkšanas apjoms varot tikt palielināts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti