Koronavīrusa dēļ «airBaltic» atceļ visus lidojumus uz Milānu un Veronu un no tām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" veselības un drošības apsvērumu dēļ pieņēmusi lēmumu no pirmdienas, 9. marta, līdz aprīļa beigām pārtraukt visus lidojumus uz Itālijas pilsētām Milānu un Veronu un no tām, liecina kompānijas paziņojums medijiem.

Ar pasažieriem, kuri rezervējuši biļetes ietekmētajiem lidojumiem, lidsabiedrība sazināsies personīgi. Ievērojot Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikumus, cilvēki ir aicināti neceļot uz vīrusa skartajiem apgabaliem Itālijā.

Kā zināms, svētdien, 8. martā, Latvijā apstiprināts otrs ar jauno koronavīrusu izraisītās slimības "Covid-19" gadījums. Slimība konstatēta sievietei, kura sestdien, 7. martā, ar reisu BT630, atgriezās Rīgā no Milānas. Šajā "airBaltic" reisā bija 39 pasažieri un pieci apkalpes locekļi.

Atbilstoši uzņēmuma piesardzības pasākumiem pilnīga lidmašīnas dezinfekcija tiks pabeigta tuvākajās stundās. Sestdien, 7. martā, tai veikta preventīva dezinfekcija. Konkrētā lidojuma apkalpe uz laiku neveiks savus darba pienākumus. 

Iepriekš "airBaltic" šonedēļ paziņoja, ka samazinās reisu skaitu no Rīgas uz Milānu Itālijā no 23.marta uz diviem mēnešiem - līdz 31.maijam, kā arī no 23.marta līdz 5.aprīlim atcels vēl 90 lidojumus.

Uz šo reģionu lidojumus veic arī lidsabiedrība "Ryanair", kas nodrošina reisus uz un no Bergāmo. Šonedēļ "Ryanair" informēja, ka no 17. marta šajā maršrutā samazinās reisu skaitu. Kā aģentūrai LETA svētdien apliecināja Rīgas lidostā, patlaban no "Ryanair" nav saņemta papildu informācija par iespējamām izmaiņām.

KONTEKSTS:

Jaunais koronavīruss "Covid-19" sāka izplatīties 2019. gadā Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Lai nepieļautu vīrusa izplatību, Ķīna paziņojusi par valsts mēroga ierobežojumiem. Pasaules Veselības Organizācija (PVO) saistībā ar Ķīnas koronavīrusu izsludinājusi augstāko starptautisko ārkārtas stāvokli veselības aizsardzības jomā.  

PVO paziņojusi, ka inficēšanās gadījumu skaits pasaulē ar koronavīrusu pārsniedzis 100 000. Vīrusa izraisīto komplikāciju dēļ miruši vairāk nekā 3 000 cilvēku. Ārpus Ķīnas visvairāk cilvēku miruši Itālijā. Vairāk ir tikai Ķīnā, Dienvidkorejā un Irānā. Saslimšanas ar jauno koronavīrusu patlaban reģistrētas jau vairāk nekā 90 valstīs. "Covid-19" konstatēts arī Latvijā un pārējās Baltijas valstīs. 

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, Itālija vismaz līdz aprīļa sākumam noteikusi karantīnu visā Lombardijas reģionā, kā arī vēl 14 provincēs, kas atrodas citos reģionos. Ierobežojumi skars vairāk nekā 16 miljonus iedzīvotāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti