Kopuzņēmumam «RB Rail» ieceļ pagaidu vadītāju – finanšu direktoru Deguti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Baltijas valstu kopuzņēmuma AS "RB Rail" padome ceturtdien, 27.septembrī, uzņēmuma pagaidu izpilddirektora amatā iecēlusi kopmānijas finanšu direktoru un valdes locekli Ignu Deguti. Šis lēmums pieņemts pēc līdzšinējās izpilddirektores un valdes priekšsēdētājas Baibas Rubesas atkāpšanās no amata. Tāpat paziņots, ka jaunais kopuzņēmuma vadītājs tiks meklēts atklātā konkursā.

Par "RB Rail"

  • "RB Rail" ir 2014.gada oktobrī dibināts trīs Baltijas valstu kopuzņēmums. "RB Rail" vienlīdzīgi akcionāri ir SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" no Latvijas, "Rail Baltica Statyba" no Lietuvas un "Rail Baltic Estonia" no Igaunijas.
  • "RB Rail" ir "Rail Baltica" projekta centrālais koordinators. Projekts paredz ātrgaitas dzelzceļa līnijas izbūvi no Tallinas līdz Lietuvas-Polijas robežai. "Rail Baltica" būs elektrificēta pasažieru dzelzceļa līnija.

Avots: "RB Rail"

"Šobrīd ir iespēja panākt projekta ieviešanas paātrinājumu. "Rail Baltica" kopuzņēmums turpina pilnvērtīgu darbību un gatavojas uzsākt būvprojekta izstrādi dzelzceļa līnijas posmos visās trīs Baltijas valstīs, kā arī "Rail Baltica" ilgtermiņa biznesa, operacionālā un infrastruktūras pārvaldības plānu sagatavošanu, kuri noteiks projekta attīstību un panākumus nākotnē," komentējis Igns Degutis.

 

Pēc viņa sacītā, Baltijas valstu kopuzņēmums turpina darbību. Tiek strādāts pie "Rail Baltica" projekta finansējuma piesaistes ilgtermiņā, kā arī ilgtspējīga finansējuma nodrošināšanas kopuzņēmuma budžetā no 2019. līdz 2020.gadam.

"Mēs augstu novērtējam Baibas Rubesas kā izpilddirektores nozīmīgo ieguldījumu projekta attīstībā. Šo gadu laikā Baiba Rubesa AS "RB Rail" ir izveidojusi augsti motivētu un zinošu profesionāļu komandu un ieviesusi efektīvu un caurskatāmu kopuzņēmuma darba organizāciju un iepirkumu struktūru," piebilda  Degutis.

"Rail Baltica" projekts ir sasniedzis būvprojektēšanas fāzi visās Baltijas valstīs. Turklāt 2017.gadā Igaunijas, Lietuvas un Latvijas parlamenti ir ratificējuši starpvaldību līgumu par "Rail Baltica" dzelzceļa savienojuma izveidi, apliecinot ilgtermiņa saistības "Rail Baltica" projekta īstenošanā.

Vasarā parakstītais trešais Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (CEF) līdzfinansējuma līgums Eiropas Savienības dotāciju veidā pašlaik projektam nodrošina vairāk nekā 800 miljonus eiro.

“RB Rail” padomes priekšsēdētāja Rīa Silave, kura vada Igaunijas projekta īstenošanas institūciju “Rail Baltic Estonia”, sacīja, ka jau ceturtdien ir uzsākti jauna izpilddirektora meklējumi.

“Jaunais izpilddirektors tiks meklēts Baltijas valstīs, Somijā un Polijā. Tuvāko nedēļu laikā tiks publicēts atklāts sludinājums. Meklējumu mērķis ir šajā svarīgajā “Rail Baltica” īstenošanas fāzē atrast iespējami labāko amata kandidātu,” pauda Silave.

Paralēli jauna izpilddirektora meklējumiem “RB Rail” valdei tuvākajā laikā jāpieņem budžets nākamajam gadam.

KONTEKSTS:

Baltijas valstu kopuzņēmuma AS "RB Rail" izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Rubesa ceturtdien, 27.septembrī, kopuzņēmuma padomei iesniegusi atlūgumu. Tas stājas spēkā ar tā iesniegšanas brīdi. Rubesa savu atkāpšanos no amata skaidro ar krasi atšķirīgu un nesavienojamu redzējumu par turpmāko "Rail Baltica" projekta vadības un ieviešanas modeli.

Rubesa "RB Rail" valdes priekšsēdētājas un izpilddirektores amatā apstiprināta 2015.gada oktobra otrajā pusē. Viņas pilnvaru termiņš šajā amatā beigtos šā gada oktobrī.

"RB Rail" akcionāri ir uzņēmumi "Lietuvos geležinkeliai", "Eiropas dzelzceļa līnijas" un "Rail Baltic Estonia".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti