Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā «airBaltic» rezervāciju skaits lidojumiem sarucis par 30%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā rezervāciju skaits Latvijas nacionālās lidsabiedrības “airBaltic” lidojumiem samazinājies par 30%. To Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” pastāstīja “airBaltic” izpilddirektors Martins Gauss.

“Pēdējās 11 dienās varam novērot, ka krītas rezervāciju skaits, cilvēki ir piesardzīgāki, pagājušajā nedēļā kritums bija par 30%,” sacīja Gauss.

Gauss norādīja, ka lidojumu apturēšana uz Krieviju un Ukrainu būtiski ietekmēs uzņēmuma darbību. “Kopējie ieņēmumi no Krievijas un Ukrainas šogad bija 9% no mūsu kopējiem ieņēmumiem.

Ilgtermiņā tas, protams, ir svarīgs tirgus, jo atrodamies uz robežas ar Krieviju, daudzus pasažierus no turienes vedām uz Rietumiem. Tas uz uzņēmumu atstās būtisku ietekmi,” atzīmēja lidsabiedrības izpilddirektors. 

Viņš skaidroja, ka lēmums “airBaltic” pamest Krievijas tirgu pagaidām ir galīgs: “Esam pametuši Krievijas tirgu, vairs neapkalposim Krieviju. Esam devuši nepārprotamu norādi, ka mūsu nozarei tas [Krievijas agresija] nav pieņemami.

Lēmums pamest Krievijas tirgu pagaidām ir galīgs. Esam atcēluši visus reisus pārskatāmā nākotnē.”

Vaicāts par biļešu cenu izmaiņām pasažieriem, Gauss sacīja, ka pagaidām cenu izmaiņas nav paredzētas. 

KONTEKSTS:

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 21. februārī atzina Doneckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarību no Ukrainas. Putins arīdzan piedraudēja Ukrainai, pieprasot, lai Ukraina nekavējoties pārtrauc karadarbību pret separātistiem, "pretējā gadījumā visa atbildība par iespējamo asinsizliešanas turpināšanu pilnībā būs uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas".

Taču 24. februārī Putins paziņoja, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicināja Ukrainas armiju "nolikt ieročus". Tas no demokrātiskās pasaules izsauca vēl lielāku nosodījumu un nākamos sankciju soļus pret Krieviju.

Pagājušajā nedēļā, sākoties karam Ukrainā, aviokompānija "airBaltic" pārtrauca lidojumus uz Ukrainu līdz 13. martam. Kopš sestdienas pusnakts ir atcelta aviosatiksme ar Krieviju līdz 26. martam. Šo lēmumu kopīgi pieņēmušas visas trīs Baltijas valstis. Baltijas gaisa telpa slēgta arī Krievijas komercreisiem, izņemot medicīniskās evakuācijas lidojumiem un aviācijas meklēšanas un glābšanas darbos, kā arī avārijas situācijās.

Aviācijas nozare ir viena no nozarēm, ko smagi skāra Covid-19 pandēmija. Lidostā Rīga 2020. gadā apkalpoja par 91% pasažieru mazāk nekā gadu iepriekš un uzņēmums gadu noslēdza ar 15,8 miljonu eiro lieliem zaudējumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti