«Conexus»: Kopš aprīļa sākuma uz Baltijas valstīm vairs neplūst Krievijas gāze

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Uz Latviju, Lietuvu un Igauniju kopš aprīļa sākuma vairs neplūst gāze no Krievijas, norādīja dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora Latvijā "Conexus Baltic Grid" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss. Piegāde notiek no diviem piegādātājiem – no Klaipēdas sašķidrinātā dabas gāzes termināļa un Inčukalna dabasgāzes krātuves.

Uldis Bariss, "Conexus Baltic Grid" valdes priekšsēdētājs
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

Bariss pauda, ka Krievijas prasība par tās gāzes piegādēm norēķināties tikai rubļos ir skaidrs signāls visiem – strauji jāmazina gāzes piegāžu atkarība no Krievijas, jo uz to paļauties vairs nevar. Būtībā Krievija pati paātrināja Baltijas valstu ceļu uz energo neatkarību.

“Ja vēl bija šaubas, ka uz Krievijas piegādēm varbūt var paļauties, šie notikumi skaidri parāda, ka no drošības viedokļa paļāvība faktiski vairs nepastāv. No valsts enerģētiskās drošības viedokļa valstij viennozīmīgi jāatrisina jautājums par otra sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izbūvi – jo īsākā periodā, jo labāk,” uzsvēra Bariss.

"Conexus Baltic Grid" valdes priekšsēdētājs norādīja, ka pašlaik krātuvē ir netipiski daudz gāzes šim periodam – 7,6 teravatstundas:

“Tas ir gandrīz tik, cik Latvija [patērē] visos ziemas mēnešos. Tuvākajiem mēnešiem mums noteikti uztraukumu nav, bet par to, kā izveidosim uzkrājumus ziemai, mums Baltijas reģionā ir jādomā.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti