Dienas notikumu apskats

Saūda Arābija veic reformas, lai nākotnē varētu atteikties no naftas

Dienas notikumu apskats

Mediķi nemierā ar valdības rīcības plānu un gatavojas prasīt Kučinska demisiju

Kopbudžeta ieņēmumi gada pirmajā ceturksnī auguši straujāk par tēriņiem

Kopbudžeta ieņēmumi gada pirmajā ceturksnī auguši straujāk par tēriņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā attiecīgo laika posmu pērn pieauguši par 17,6 miljoniem eiro, bet izdevumi - par 3,6 miljoniem eiro. Par to otrdien, 26.aprīlī, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Kā liecina FM informācija, šā gada pirmajā ceturksnī valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi bijuši 2,215 miljardi eiro, bet izdevumi - 2,166 miljardi eiro. Ieņēmumi ir auguši par 0,8%, bet izdevumi - par 0,2%, salīdzinot ar kopbudžeta ieņēmumiem un izdevumiem 2015.gada pirmajā ceturksnī.

Nodokļos šā gada pirmajā ceturksnī iekasēti 1,725 miljardi eiro, kas ir par 63,4 miljoniem jeb 3,8% vairāk nekā pērn pirmajā ceturksnī. Ārvalstu finanšu palīdzībā saņemti 324 miljoni eiro, kas ir par 41 miljonu jeb 11,3% mazāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) iepriekš Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atklāja, ka meklējot naudas rezerves neefektīvos tēriņos, FM pārskata visu ministriju naudas izlietojumu, un tādā veidā atrasti ir 50 miljoni eiro jaunām politikas iniciatīvām.

Finanšu ministre: Veselības ministrija ir "ārpus šīs kopējās bildes"
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

Finanšu ministre vēl neatklāja, kurās ministrijās ir visvairāk neefektīvi tērēto līdzekļu, taču viņa uzsver, ka ietaupījums būs vērā ņemams.

"Salīdzinājumam, pagājušajā gadā bija mehāniska griešana. Visām ministrijām tika dots uzdevums samazināt savas attīrītās bāzes par 3%. Ieguvums bija 12 miljoni. Šogad sperot soli tālāk un mēģinot to darīt jau kvalitatīvākā līmenī, ieguvums ir četras reizes lielāks, un šis ieguvums ir bez Veselības ministrijas. Veselības ministrija ir ārpus šīs kopējās bildes. Mēs to nelikām šeit kopējā summā, jo mēs saprotam, ja pat Veselības ministrijā šīs kabatas tiek atrastas, un redzam, ka ir atrastas, tā ir joma, kurā joprojām ir virkne nesamaksātu rēķinu, kur, visticamāk, tās rezerves tad arī automātiski tiktu apēstas," teica ministre.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti