Kontrabandas preces pērn atsavinātas par 20 miljoniem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē šodien sprieda par pagājušā gada kontrabandas apkarošanas rezultātiem. Tiesībaizsardzības iestāžu darbs ir vērtēts kā labs, ir pieaudzis izņemtās kontrabandas produkcijas skaits - pērn izņemto nelegālo akcīžu preču rezultātā novērsts kaitējums valstij 20 miljonu eiro apmērā. Galvenās jomas, kas ir uzmanības centrā – kontrabandas tabaka, degviela un alkohols.

Kopumā Valsts ieņēmumu dienests, policija un robežsardze izņēmuši 130,1 miljonu cigarešu, 383,4 tūkstošus litru degvielas, kā arī 107,12 litrus alkohola. Par nelikumīgajām darbībām pērn uzsākti 859 kriminālprocesi, kā arī sastādīti 5118 administratīvā pārkāpuma protokoli.

„2014. gadu es vērtēju kā labu – labi ir strādājušas visas tiesībaizsardzības iestādes. Protams, mēs paši un arī sabiedrība gribam vēl straujāku progresu, bet, tam mēs tuvojamies soli pa solim. To ietekmē daudzi apstākļi – gan mūsu, tiesībaizsardzības iestāžu, kapacitāte, gan Latvijas ģeogrāfiskais stāvoklis, gan ekonomiskais stāvoklis, gan cenu atšķirības starp mūsu cenām un kaimiņvalstu cenām – tas viss ietekmē arī nelegālo kontrabandas preču apjomu,” stāsta VID Muitas policijas pārvaldes direktors Edijs Ceipe.

Ir pieaudzis izņemto preču apjoms, pieaugusi tiesībaizsardzības jomas statistika gan uzsāktos procesos, gan atklātās organizētās noziedzības grupējumu darbībās, gan vajāšanai nodoto lietu skaitā, kas ir saistīts ar kontrabandas noziegumiem. „To lielāko ietekmi uz nenomaksātiem nodokļiem sniedz tieši tabakas kontrabanda un tāpēc tā ir arī viena no prioritātēm apkarošanā. Lielāko ietekmi dod ievestā tabaka no Baltkrievijas. Nākamā pozīcija ir degviela un, protams, nelegālais alkohols. Tā daļa tirgū ir vērtējama no 20 – 30 %. Tas ir tas, uz ko mums nākamajā gadā ir jāvērš lielākā vērība,” norāda Ceipe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti