Konservu ražotājs «Karavela» iegādājies Vācijas zivju pārstrādes uzņēmumu «Larsen»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Zivju konservu ražotājs SIA "Karavela" noslēdzis darījumu par Vācijas zivju produktu ražotāja "Larsen Danish Seafood" ("Larsen") iegādi un ražošanas, tirdzniecības, preču zīmes integrāciju esošajā "Karavelas" sistēmā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Uz "Karavelas" ražotni Rīgā ir pārvestas un uzstādītas lielākā daļa ražošanas iekārtas, kas nodrošinās "Larsen" esošā sortimenta pilnu ražošanas ciklu. Līdzās "Kaijas" un "Arnold Sorensen" preču zīmēm, turpmāk būs atrodama arī "Larsen" preču zīme, kas ir plaši atzīta Vācijas tirgū, norādīja uzņēmumā.

"Larsen" bija trešais lielākais Vācijas zivju konservu ražotājs, kurš klientiem piedāvājis tādus produktus kā Atlantijas skumbrija, siļķe, lasis, kūpināta siļķe un forele.

“Uzņēmuma "Larsen" darbība ir bijusi "Karavelas" redzeslokā jau kopš 2014.gada. (..) "Karavela" arī turpmāk iepirks izejvielas ražošanai no jau bijušajiem "Larsen Danish Seafood" īpašniekiem. Šis darījums ir kārtējais pagrieziena punkts nepārtrauktajā "Karavelas" attīstībā, eksporta tirgu apgūšanā un produktu portfeļa paplašināšanā," uzsvēra "Karavelas" valdes loceklis Andris Bite.

"Pārņemot "Larsen" produktus, "Karavela" iegūst iespēju pilnveidot savu produktu un garšu klāstu, vēl plašāk apgūstot Vācijas tirgus sortimentu gan zivju konservu, gan zivju kulinārijas segmentā. Šī mums ir unikāla iespēja konkurēt Vācijas tirgū ar līdzšinējiem tirgus līderiem kā līdzīgam ar līdzīgu. Mūsu plāns tuvākajos divos gados ir sasniegt vismaz 5-7% no Vācijas zivju konservu tirgus daļas," pauda "Karavelas" mārketinga direktors Jānis Endele, norādot, ka saskaņā ar firmas prognozēm līdz ar šo darījumu uzņēmuma apgrozījums palielināsies par aptuveni četriem miljoniem eiro.

Kompānijā informēja, ka "Karavelas" apgrozījums 2018.gadā sasniedza 41,6 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo finanšu gadu. 2018.gadā uzņēmums saražoja 71 miljonu konservu kārbu, kuras tika eksportētas uz 36 pasaules valstīm.

Uzņēmums "Karavela" reģistrēts 2001.gadā un ir viens no lielākajiem zivju pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs. 2017.gadā "Karavela" strādāja ar 38,725 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 36,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 7,3% - līdz 693 164 eiro.

Kompānijas pamatkapitāls ir 49 700 eiro. "Karavela" pieder trim privātpersonām, tostarp uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Jānis Bite (56%).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti