Panorāma

Valdība un pašvaldības panāk kompromisu par budžetu

Panorāma

Blakus Botāniskajam dārzam plāno nocirst ap 100 koku

Kavējas taksometru nozares sakārtošana

«Konservatīvo» ministri nespēj vienoties - atliek taksometru nozares sakārtošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Tieslietu ministrijas (TM) iebildumu dēļ valdība otrdien, 5. martā, uz nedēļu atlika lēmumu par Satiksmes ministrijas (SM) izstrādātajiem Autopārvadājumu likuma grozījumiem. SM šo likumprojektu sagatavojusi, lai iesviestu stingrākus noteikumus taksometru pakalpojumu sniegšanai starptautiskas nozīmes objektos, piemēram, lidostās un dzelzceļa stacijās.

Likumā plānots noteikt arī maksimāli pieļaujamās atlaides maksai par braucienu un pasažieru tiesības atteikties no brauciena turpināšanas.

"Šis brāķis ir tāds, ka vairākās vietās noteikts deleģējums Ministru kabinetam noteikt turpmākas darbības, piemēram, likumprojekts paredz iespēju anulēt licences pakalpojumu sniedzējiem, nenosakot skaidrus noteikumus, par ko tas būt anulēts," stāstīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija (JKP)).

Iebildumus pret iecerētajām izmaiņām paudusi Latvijas Taksometru pārvadātāju darba devēju biedrība, kas otrdien izplatītā paziņojumā apgalvo, ka grozījumu patiesais mērķis ir samazināt taksometru pakalpojumu sniedzēju skaitu.

Iebildumi pret likumprojektā paredzēto regulējumu ir arī uzņēmējiem, kas taksometru pakalpojumus sniedz ar mobilo aplikāciju starpniecību. SM piedāvā likumā noteikt, ka šīs aplikācijas ir jāreģistrē.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) netieši lika noprast, ka TM rīkojas taksometru lobija iespaidā:

"Attiecībā uz Tieslietu ministriju, šie grozījumi arī pirms manis ir tikuši skaņoti un katru reizi tieši TM nākusi ar savu atzinumu. Šis ir jau piektais atzinums un katru reizi šie argumenti tiek no jauna paņemti."

Ministrs tomēr cer, ka nākamajā valdības sēdē izdosies vienoties par grozījumu saskaņošanu. Viņš sola risināt arī "Aizliegtā paņēmiena" izgaismotās problēmas par to, ka notiek izvairīšanās no nodokļu nomaksas, kā arī reketierisms.

"Tā vienā rāvienā šo situāciju izmainīt mēs nevaram. Mēs varam to darīt pakāpeniski, cik viens iespējams aizsargājot patērētāju. Pirmais, ko mēs darām – izfiltrēsim visus pakalpojumu sniedzējus stratēģiskajos objektos. Izstumsim viņus ārā, protams, ar maksimālu kontroli gan no Valsts policijas, gan Valsts ieņēmumu dienesta puses." teica Linkaits.

Tikšot arī meklēti risinājumi, lai taksometru uzņēmēji ar nodokļu parādiem nevarētu tik vienkārši pārmesties ar visām automašīnām uz jaunu uzņēmumu.

KONTEKSTS:

SM iesniegusi valdībā priekšlikumus "taksometru haosa" sakārtošanai Rīgas lidostā. Tie paredz īpašas prasības taksometriem, kuri strādā lidostā, autoostās, ostās, dzelzceļa stacijās. Šiem pakalpojumu sniedzējiem būs jāatbilst noteiktām kvalitātes prasībām, tad varēs saņemt licenci darbam šajos objektos. Iecerēts, ka izmaiņas pēc to atbalstīšanas Saeimā stāsies spēkā no 1. maija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti