Konkursam «Sakoptākais mežs» pieteikti meža īpašumi no 13 novadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Konkursā "Sakoptākais mežs" saņemti 16 pieteikumi par sakoptiem meža īpašumiem no 13 Latvijas novadiem. Vislielākais pieteikumu skaits saņemts no Vidzemes un Kurzemes meža īpašniekiem. Žūrijas pārstāvji pašlaik strādā pie pieteikumu izvērtēšanas, informē Latvijas Meža īpašnieku biedrībā.

Kopumā 16 pieteikumi saņemti no Ozolnieku, Viļakas, Aizputes, Limbažu, Rēzeknes, Madonas, Baldones, Kuldīgas, Tukuma, Vecumnieku, Vecpiebalgas, Smiltenes un Alūksnes novadiem.

Līdz 15. jūlijam norisināsies konkursa pieteikumu atlases pirmā kārta, kurā žūrijas locekļi izvērtēs pieteikumos norādīto informāciju un izvirzīs dalībniekus otrajai kārtai.

Konkursanti tiks vērtēti, analizējot meža īpašnieku ieguldījumu produktīvu un noturīgu mežaudžu izveidē, pievēršot uzmanību atjaunošanai, mežizstrādei, kopšanai, meža infrastruktūrai, ainavas elementu plānošanai, zinātniski pamatotu metožu izmantošanai ilgtspējīgā meža apsaimniekošanā.

"Viens no konkursa "Sakoptākais mežs'' mērķiem ir parādīt apsaimniekotu mežu piemērus. Mums ir ļoti daudz informācijas par to, kā mežs būtu jākopj. Taču, manuprāt,

tieši citu saimnieku piemēri ir ļoti labs veids, kā parādīt gan mežu īpašniekiem, gan sabiedrībai to, cik dažāda var būt apsaimniekošana.

Tāpēc, skatoties uz saņemtajiem pieteikumiem, ir prieks redzēt to, ka Latvijā ir mežu īpašnieki, kas savos īpašumos pievērš lielu uzmanību ilgtspējīgai apsaimniekošanai un ir gatavi savā pieredzē dalīties ar citiem," norāda biedrības valdes priekšsēdētājs Arnis Muižnieks.

Konkursa balvu fondā šogad ir praktiski pielietojams motorinstruments jaunaudžu kopšanai u.c. Konkursā trīs visaugstāk novērtētie īpašnieki tiks nominēti prestižajai meža nozares gada balvai "Zelta čiekurs" nominācijā "Par ilgtspējīgu saimniekošanu".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti