Konkursā uz Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūras direktora amatu uzvarējis Fredis Bikovs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Konkursā uz aprīlī izveidotās Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra" ("Live Riga") direktora amatu visaugstāko novērtējumu ieguvis Fredis Bikovs, informēja Rīgas domē.

Bikovs tika atzīts par visatbilstošāko kandidātu Rīgas domes rīkotā atklātā konkursā.

Bikovs ir ieguvis dubulto maģistra grādu biznesa vadībā un finansēs Banku augstskolā un Šveices Biznesa skolā. Viņa iepriekšējā darba pieredze saistīta ar klientu apkalpošanu, starptautisku projektu un finanšu vadību starptautiskos uzņēmumos, tostarp “Transcom Worldwide Latvia”, “Runway BPO”, “Nordea Bank AB” Latvijas filiālē. No 2017. gada līdz 2021. gadam Bikovs bijis informācijas tehnoloģiju uzņēmuma “EVRY Latvia” direktors, no 2019. gada līdz 2021. gadam ieņēmis biznesa pakalpojumu nozares asociācijas “ABSL Latvia” valdes priekšsēdētāja amatu.

No 2021. gada jūnija bijis Somijas uzņēmuma “Wolt” operatīvās darbības vadītājs Latvijā.

Bikovs paziņojumā medijiem norādīja, ka viņa darbs galvenokārt būs vērsts uz Rīgas investoru piesaistes un pārdošanas kapacitātes stiprināšanu. Tāpat svarīgi būšot identificēt un risināt Rīgas investīciju vides izaicinājumus un stiprināt Rīgas tēlu starptautiski.

“Mana pieredze vadošos amatos privātajā sektorā ir devusi izpratni par investoru interesēm un vajadzībām no investoru skatpunkta, kas noderēs, strādājot pie investīciju vides uzlabošanas Rīgā. Savukārt pieredze biznesa pakalpojumu nozares asociācijā palīdzēs stiprināt sadarbību starp investoriem un publisko pārvaldi. Uzskatu, ka aģentūras pārziņā esošās jomas ir cieši savstarpēji saistītas un jāidentificē iespējas sinerģijai starp nozarēm. Strādāšu, lai rūpīgi izstrādātā aģentūras stratēģija īstenotos rīcībā.

"Live Riga" ir jāspēj ne tikai atpelnīt tajā ieguldītos līdzekļus, bet arī nopelnīt naudu rīdziniekiem,” komentēja Bikovs.

Konkursā pretendentu atlasei tika piesaistīta personāla atlases kompānija SIA “Human Source”. Kopā tika saņemti 25 pieteikumi, kurus konkursa komisija izvērtēja divās kārtās. 

Komisijā piedalījās Rīgas domes Personāla nodaļas personāla eksperte Ieva Kalniņa, "Live Riga" Tūrisma pārvaldes priekšniece-direktora vietniece Ieva Lasmane, SIA “Rīgas meži” valdes locekle Anita Skudra, kā arī piesaistītie eksperti – Rīgas domes Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pārvaldības konsultatīvās padomes locekle Anna Andersone un Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā valdes loceklis Pauls Miklaševičs. Komisiju vadīja Rīgas pilsētas izpilddirektora vietniece Rita Logina. Lēmumu par konkursa rezultātu komisija pieņēma 20. janvārī. 

Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra" ("Live Riga") izveidota 2021. gada 1. aprīlī. Tās galvenais mērķis ir nodrošināt ilgtspējīgu un caurskatāmu investīciju un tūrisma veicināšanu, veidot plaukstošu un ilgtspējīgu vidi uzņēmējdarbības attīstībai, atbalstot esošos investīciju projektus, kā arī piesaistot jaunus, un veicināt tūrisma attīstību un Rīgas starptautisko atpazīstamību.

"Live Riga" direktoru ieceļ ar balsojumu Rīgas domes sēdē.

KONTEKSTS:

Pērn Rīgas dome lēma izveidot Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūru, kura pārņēma 2020. oktobrī likvidētā Rīgas Tūrisma attīstības biroja funkcijas. Vēl 2020. gada sākumā tajā notika cīņas par ietekmi un, visticamāk, pēc biroja iepriekšējā priekšsēdētāja iesnieguma, tajā viesojās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, kurš pērn cēla apsūdzību par dokumentu viltošanu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti