Konkursā par LIAA direktora amatu sacentīsies 13 pretendenti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektdien, 15. novembrī, noslēdzās pieteikšanās atklātam konkursam uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu. Saņemti pieteikumi no 13 pretendentiem, informēja Valsts kancelejā.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 24. oktobrī, norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Uz konkursa otro kārtu izvirzītajiem pretendentiem būs jātiekas ar konkursa komisiju, lai klātienē skaidrotu savu motivāciju ieņemt šo amatu, prezentētu savu redzējumu par iestādes darbības jomu, tās nākotnes vīziju un prioritātēm, kā arī demonstrētu savu pieredzi pārmaiņu vadīšanā un būtisku mērķu sasniegšanā.

Pretendenti, kas tiks izvirzīti uz trešo kārtu, tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: attiecību veidošanu un uzturēšanu, komandas vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, pārmaiņu vadīšanu, stratēģisko redzējumu.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks ieteikts ekonomikas ministram, kurš pieņems lēmumu par pretendenta kandidatūras virzīšanu apstiprinājumam Ministru kabinetā.

Ieņemot amatu, nākamais LIAA direktors saņems mēnešalgu 2353 eiro (pirms nodokļu nomaksas), sociālās garantijas, veselības apdrošināšanu, kā arī motivējošās bonusu sistēmas sniegtās iespējas atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem. Tāpat tiks nodrošināta iespēja piedalīties augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmā, tādējādi veicinot profesionālo attīstību.

Konkursa komisija sadarbosies arī ar drošības iestādēm. 

KONTEKSTS:

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktoru Andri Ozolu varētu rotēt Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vadītāja amatā, iepriekš atzina ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (''KPV LV'').

Ministrija un uzņēmēju organizāciju pārstāvju komisija izvērtējusi LIAA direktora darbu, novērtējot to kā labu ar piebildi, ka tas būtu pilnveidojams. Tomēr Ekonomikas ministrija (EM) lēmusi neturpināt darba attiecības ar Ozolu, kura pilnvaru termiņš beigsies šā gada novembrī.

Nemiro norādīja, ka Ozols aģentūru vadījis 15 gadus, tādēļ iestādes darbu vajadzētu "atsvaidzināt".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti