Konkursa otrajā kārtā uz Konkurences padomes vadīšanu - 4 pretendenti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāja atlases komisija pieņēmusi lēmumu uz konkursa otro kārtu izvirzīt četrus no 12 pretendentiem, kas bija iesnieguši pieteikumus atklātā konkursā, paziņojuma medijiem informēja Valsts kanceleja.

Pirmajā kārtā komisija vērtēja iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. 

Konkursa otrajā kārtā pretendenti atlases komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, kā arī prezentēs savu redzējumu par iestādes darbības prioritātēm un attīstību turpmākajos piecos gados.

Uz konkursa trešo kārtu izvirzītie pretendenti tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, organizācijas vērtību apzināšanos, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu un komandas vadīšanu. Šos atlases procesus Valsts kanceleja nodrošinās attālināti.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts apstiprināšanai Ministru kabinetā.

KONTEKSTS:

Skaidrīte Ābrama iepriekš paziņoja, ka pametīs KP vadītājas amatu pēc pašas vēlēšanās 15. aprīlī. Šādu lēmumu viņa skaidroja ar Ziemassvētku pārdomu sekām, arī ar to, ka KP ir niecīgs finansējums un ļoti liels darba apjoms, kā arī pastāvīgi trūkst desmit darbinieku. "Droši vien, jā, es esmu pārstrādājusies, esmu nogurusi,"  viņa atzina, noliedzot, ka būtu bijis kāds politisks spiediens.

Amata konkurss izsludināts 1. aprīlī un norisināsies trīs kārtās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti