Labrīt

Ungārijā turpinās protesti pret Centrāleiropas Universitātes slēgšanu

Labrīt

Sarunas par klusumu: polārpētnieks Franks Patins

Interesantākās idejas konkursam "Laukiem būt" finālam

Konkursā «Laukiem būt!» jaunieši šogad pieteikuši 64 biznesa idejas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jauniešu biznesa ideju konkursā "Laukiem būt!" šogad iesniegtas kopumā 64 biznesa idejas, par to Latvijas Radio stāstīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) pārstāve Baiba Gulbe.

Jaunie uzņēmēji savas biznesa idejas varēs iesniegt trīs kategorijās: uzņēmējdarbības ideja lauksaimniecības nozarē, uzņēmējdarbības ideja nelauksaimniecības nozarē un lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana. 

Pēc Gulbes teiktā, kurzemnieki šogad vairāk pieteikuši biznesa idejas kokapstrādē, savukārt vidzemnieki - rokdarbu un apģērbu šūšanas jomā. No piedāvātajām biznesa idejām ir izvēlētas 15, kas tiks prezentētas lielajā finālā otrdien, 11. aprīlī.

Šogad, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, konkursā parādījušās biznesa idejas pakalpojumu sniegšanas jomā. "Jaunieši laukos sāk domāt citā līmenī - ne tikai par to, ko varētu ražot, bet arī piedāvāt pakalpojumus," norādīja LLKC pārstāve.

LLKC mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka konkursa kopējais balvu fonds ir 30 000 eiro.  Konkursa katrā kategorijā pirmās vietas ieguvējs savas biznesa idejas īstenošanai saņems 2500 eiro, piebilda Gulbe.

Finālistiem būs iespēja piesaistīt arī mentorus, kas palīdzēs biznesa attīstīšanā. Visas ideju prezentācijas vērtēs kompetenta žūrija, kuras sastāvā kā pieaicinātie būs LLKC, tā arī "ALTUM" speciālisti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti