Konkurences uzraugus aicina pievērst uzmanību koksnes kurināmā tirgum

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība) aicinājusi Konkurences padomi kā vienu no prioritārām tirgus uzraudzības jomām noteikt koksnes kurināmā tirgus segmentu.

Ministre aicina Konkurences padomi savas kompetences ietvaros nodrošināt nepieciešamās tirgus uzraudzības aktivitātes, lai gūtu pārliecību par godīgas konkurences ievērošanu tirgus dalībnieku darbībā.

“Ņemot vērā enerģijas cenu pieauguma būtisko lomu un ietekmi uz tautsaimniecību, iedzīvotāju labklājības līmeni un nākošās apkures sezonas tarifiem, šobrīd ir kritiski savlaicīgi gūt pārliecību, ka koksnes kurināmā tirgus dalībnieku īstenotajās aktivitātēs nav novērojami konkurences tiesību pārkāpumi un enerģijas cenu būtisku pieaugumu Latvijā nav veicinājusi tirgus dalībnieku apzināta rīcība,” paziņojumā medijiem norādīja Indriksone.

Jautājums par koksnes kurināmā cenām tika pārrunāts arī pēdējā sanāksmē Enerģētiskās drošības darba grupā, kur vienojās aicināt Konkurences padomi veikt tirgus uzraudzību. Ekonomikas ministre sagaida no Konkurences padomes viedokli par termiņiem, kad varētu noslēgties koksnes kurināmā tirgus izvērtējums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti