Pēcpusdiena

Latvijā radona līmenis mājsaimniecībās ir zems

Pēcpusdiena

Palielinās izredzes jau nākamajā gadā uzsākt kosmosa tūrismu

Rīgas dome plāno noteikt mikroautobusos "Rīgas satiksmes" braukšanas maksas tarifu

Konkurences uzraugs: Rīgas dome mēģina legalizēt neatļauto cenu saskaņošanu «mikriņos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas dome, plānojot noteikt “Rīgas satiksmes” tarifus arī mikroautobusos pašvaldības teritorijā, faktiski mēģina legalizēt konkurences pārkāpumu, ko atklāja Konkurences padome. Tā intervijā Latvijas Radio raidījumā “Pēcpusdiena” sacīja padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Pusotru nedēļu pēc tam, kad Konkurences padomes konstatēja aizliegto vienošanos starp uzņēmumiem “Rīgas satiksme” un “Rīgas mikroautobusu satiksme” par cenu vienādošanu,  Rīgas dome iecerējusi ar to saistītus grozījumus. Domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šonedēļ plāno papildināt 2015.gada lēmumu "Par sabiedriskā transporta pakalpojumu tarifu Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā", nosakot, ka pilsētā mikroautobusu maršrutos darbojas "Rīgas satiksmes" tarifs.

“Rīgas satiksmes” valdes loceklis un Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins skaidroja, ka pašvaldībā jau tagad uzskata – tarifs pilsētā var būt vienots jebkuram transporta veidam. “Lai to nostiprinātu ar noteiktiem teikumiem Rīgas domes lēmumā, mēs vēlreiz uzsvērsim to, kas, mūsuprāt, tiek dublēts no pasažieru pārvadājumu likuma,” pauda Jakrins.

Savukārt Ābrama norādīja, ka rupjš pārkāpums saistībā ar cenu saskaņošanu jau ir konstatēts un tagad pašvaldība mēģinot “ātri sakārto attiecīgos papīrus” un “legalizēt konkurences pārkāpumu”. Tas tiekot darīts tāpēc, lai nebūtu konkurences spiediena starp uzņēmumiem.

Lai gan Jakrins uzsvēra, ka mikroautobusu pakalpojumu sniedzējs ir “Rīgas satiksmes” izraudzīts apakšuzņēmējs, Konkurences padomes vadītāja tam nepiekrīt: “Tas šajā gadījumā nedarbojas, jo tie ir divi autonomi uzņēmumi. (..) Mani pārsteidz milzīgā gādība par “Rīgas mikroautobusu satiksmi”.”

Konkurences padome arī sola vērsties Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijā saistībā ar iecerētajām Rīgas domes noteikumu izmaiņām.

Ziņots, ka Konkurences padome konstatēja aizliegto vienošanos starp uzņēmumiem “Rīgas satiksme” un “Rīgas mikroautobusu satiksme” par pasažieru pārvadājumu cenām. Divu gadu izpētē secinājusi, ka abu kompāniju vienošanās par vienādām cenām būtībā ir kartelis. 

Pašvaldības uzņēmumam  noteikts 2,1 miljona eiro sods, savukārt privātkompānijai - 87,9 tūkstošu eiro sods.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti