Konkurences uzraugs atļauj divu autogāzes tirgotāju apvienošanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Konkurences padome (KP) pirms nedēļas atļāvusi SIA "Latvijas propāna gāze" iegūt izšķirošu ietekmi SIA "Eko gāze”. Atļauja dota, jo abu autogāzes tirgotāju apvienošanās rezultātā nemazināsies konkurence attiecīgajos tirgos, informē KP.

"Latvijas propāna gāze" sniedz autogāzes vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības pakalpojumus, savukārt "Eko gāze” sniedz autogāzes mazumtirdzniecības pakalpojumus. Abi tirgus dalībnieki tirgo gāzes balonus.

Apvienošanās rezultātā tiek ietekmēts autogāzes mazumtirdzniecības tirgus un gāzes balonu tirgus.

Abu uzņēmumu kopējā autogāzes mazumtirdzniecības tirgus daļa nepārsniedz 25%, līdz ar to KP secina, ka tādējādi netiek traucēta konkurence.

Vērtējot gāzes balonu tirdzniecības tirgu, KP konstatējusi: "Eko gāze" gāzes balonu pārdošanas apjomi ir nelieli, kā arī tirgū darbojas vismaz astoņi citi tirgus dalībnieki, kas nodrošina konkurenci.

KP atzīmē, ka jau pirms apvienošanās autogāzi uzņēmumam "Eko gāze" piegādāja "Latvijas propāna gāze". Tās tirdzniecības apjomi ir pietiekami, lai piegādātu autogāzi arī citiem "Eko gāze" konkurentiem. 

Tādējādi apvienošanās nevar radīt apstākļus, kas konkurentiem liegtu pieeju piegādēm, lēš konkurences uzraugs.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secina, ka apvienošanās rezultātā Latvijā nemainīsies autogāzes vairumtirdzniecības tirgus, būtiski nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis autogāzes mazumtirdzniecības un gāzes balonu tirdzniecības tirgos. Tāpēc KP atļāvusi apvienošanās darījumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti