Konkurences uzraugi ļauj «Mego» iegādāties «IKI» veikalu tīklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Konkurences padome (KP) atļauj SIA „Mego” iegādāties 100% SIA „Palink” kapitāla daļu un tādējādi iegūt savā īpašumā IKI veikalu tīklu, liecina Konkurences padomes paziņojums.

KP lēma atļaut apvienošanos, jo tās rezultātā būtiski nesamazināsies konkurence un neizveidosies dominējošais stāvoklis nedz ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecības tirgū lielveikalu vidē pilsētās, kurās darbojas „Mego” un „IKI” veikali, nedz Latvijas ikdienas patēriņa preču iepirkuma tirgū.

Lēmumā KP norāda, ka SIA „Mego” un SIA „Palink” kopējā tirgus daļa Latvijā ir mazāka par 10%, turklāt pilsētās, kurās darbojas abu uzņēmumu veikali (Rīgā, Jūrmalā, Ventspilī, Liepājā), tiem pastāv spēcīga konkurence un darbojas arī konkurenti ar ievērojami lielāku tirgus daļu – SIA „Rimi Latvia” un SIA „Maxima Latvija”.

Vienlaikus KP arī norāda, ka, palielinoties apvienotā tirgus dalībnieka tirgus varai attiecībā pret nelielajiem piegādātājiem, palielinās arī tā atbildība šo sadarbību veidot godprātīgi un neuzspiest netaisnīgus sadarbības nosacījumus.  

Aģentūra LETA ziņoja, ka janvāra sākumā „Mego” parakstīja līgumu par „Palink” iegādi. Pēc darījuma apstiprināšanas, 51 mazumtirdzniecības veikals, kurš darbojas zem "Iki" zīmola un pieder "Palink", turpmāk darbosies zem "Mego" zīmola.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti