Konkurences uzraugi ļauj LMT pirkt datu pārraides tīklu uzņēmumu «Santa Monica Networks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ceturtdien, 29. jūlijā, Konkurences padome lēma atļaut apvienošanos, ar kuru SIA "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) iegūst izšķirošu ietekmi pār IT jomas pārstāvošu sabiedrību SIA "Santa Monica Networks". Konkurences uzraugi informēja, ka nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

Abu uzņēmumu apvienošanās rezultātā ietekmētie tirgi ir fiksētās balss telefonijas tirgus, interneta pieslēguma un datu pārraides pakalpojumu tirgus, nomāto līniju vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības tirgus, IT infrastruktūras produktu izplatīšanas tirgus un IT sistēmu infrastruktūras izstrādes, integrācijas un uzturēšanas pakalpojumu tirgus.

Konkurences padomē secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki, tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

KONTEKSTS:

LMT un "Santa Monica Networks" kapitāla daļu iegādes līgumu parakstīja 31. maijā. Darījuma pabeigšana atkarīga no tirgus uzraugu piekrišanas Latvijā un Lietuvā. Tā summu uzņēmumi publiski neatklāja.

"Santa Monica Networks" Latvijas uzņēmumu 2003. gadā dibināja Uģis Bērziņš, uzbūvējot tīklu risinājumu tirgus spēlētāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti