Konkurences sargs vērtēs «DNB» un «Nordea» darbības apvienošanu Baltijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Konkurences padome (KP) ir saņēmusi apvienošanās ziņojumu par darījumu, kurā "Indy AB" iegūst izšķirošu ietekmi pār "DNB Baltija" un "Nordea Baltija", liecina informācija KP mājaslapā.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas.

Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas, norāda padomē.

KP atļauja apvienošanās darījumiem nepieciešama, ja apvienošanās dalībnieku kopējais apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā Latvijā ir bijis ne mazāks par 30 miljoniem eiro un vismaz divu apvienošanās dalībnieku apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā Latvijā bijis ne mazāks par 1,5 miljoniem eiro.

Valstiska lielo apvienošanās darījumu kontrole nepieciešama, lai nepieļautu būtisku konkurences samazināšanos uzņēmumu apvienošanās rezultātā. Pēc tirgus analīzes KP atļauj darījumus, kuru rezultātā netiek būtiski samazināta konkurence.

Jau ziņots, ka “Nordea”  un DNB bankas noslēgušas vienošanos par darbības apvienošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, lai izveidotu jaunu banku Baltijā.

Plānots, ka darījums par jaunas bankas izveidošanu tiks slēgts ap 2017.gada 2.ceturksni. Līdz darījuma slēgšanas brīdim, kad tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi, abas bankas, “Nordea” un DNB, darbosies atsevišķi kā savstarpēji konkurējoši uzņēmumi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti