Rīta Panorāma

Nīderlandē turpinās strīdi par slāpekļa izmešu ierobežošanu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar Konkurences padomes priekšsēdētāju Juri Gaiķi

Konkurences padome: Šķeldas pietrūkst daudzās nozarēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Konkurences padomes (KP) sāktajā šķeldas tirgus priekšizpētē pirmie secinājumi galvenokārt ir tādi, ka šķeldas pietrūkst daudzās nozarēs. To Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” sacīja KP priekšsēdētājs Juris Gaiķis. 

Viņš norādīja, ka priekšizpētes “pirmie rezultāti vēl nav publiski sakāmi, jo secinājumi galvenokārt ir tādi, ka šķeldas pietrūkst daudzās nozarēs”.

“Esam uzsākuši šķeldas tirgus uzraudzību, kas īstenībā ir sarežģīts tirgus, nav iepriekš pētīts. (..) Esam apņēmušies to pabeigt līdz apkures sezonas sākumam,” pauda Gaiķis, uzsverot, ka pētījums ir ļoti apjomīgs.

Gaiķis stāstīja, ka šķelda izmantota kokrūpniecībā, granulu un skaidu plākšņu ražošanā, tāpat arī jāapzina šķeldas apjoms un “Latvijas valsts mežu” pienesums zaru šķeldas apjomā. Līdz ar to ir liels daudzums informācijas, kas jāapstrādā, piebilda KP priekšsēdētājs. 

KONTEKSTS:

Konkurences padome (KP) sākusi šķeldas tirgus priekšizpēti. Pēc KP vēstītā, šķeldas tirgus priekšizpēte sākta, ņemot vērā enerģētikas jomas jautājumu aktualitāti, resursu cenu būtisku pieaugumu, arvien pieaugošo pieprasījumu pēc atjaunojamiem resursiem un to piedāvājuma iespējamu samazinājumu tirgū.

Pēc Ekonomikas ministrijas un Enerģētiskās drošības darba grupas aicinājuma kā viena no prioritātēm tirgus uzraudzības jomā noteikts šķeldas tirgus segments, kas vistiešāk skar lielākos siltumražotājus un to gatavību nodrošināt siltuma ražošanu apkures sezonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti