Konkurences padome ļauj «Kesko Senukai» grupai iegādāties «1A» interneta veikalu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

16.augustā Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut apvienošanos, ar kuru “Kesko Senukai” grupas uzņēmums UAB “Penktoji projekto bendrovė” iegūst izšķirošu ietekmi pār SIA “1A grupa”. Apvienošanās rezultātā būtiski nemazināšoties konkurence ietekmētajos tirgos.

Konkurences padome informēja, ka abu apvienošanās dalībnieku darbība pārklājas nepārtikas preču mazumtirdzniecībā. UAB “Penktoji projekto bendrovė” ir Lietuvā reģistrēts uzņēmums, pār kuru izšķirošu ietekmi realizē UAB “Kesko Senukai Lithuania”, kas Latvijā kontrolē arī AS “Kesko Senukai Latvija”. Uzņēmuma darbības veids ir celtniecības, mājas un dārza preču mazumtirdzniecība, izmantojot lielveikalu ķēdi “K Senukai” Latvijā, kā arī interneta veikalu kā papildu preču izplatīšanas kanālu.

Savukārt SIA “1A grupa” pieder uzņēmums SIA “Mobilukss”, kura darbība saistīta ar nepārtikas preču mazumtirdzniecību interneta veikalā “1A.lv”.

Saskaņā ar Konkurences padomes izpētē iegūto informāciju lielāko daļu SIA “Mobilukss” apgrozījuma veido elektronikas un IT preces, tādējādi apvienošanās dalībnieku realizēto nepārtikas preču kategorijas pamatā ir atšķirīgas.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un Konkurences padomes rīcībā esošo informāciju, secināts, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis kā nepārtikas preču mazumtirdzniecības tirgū kopumā, tā mazumtirdzniecībā interneta veikalos. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti